Andrei Rațiu, decisiv pentru echipa sa. Românul a pasat la golul uluitor marcat de Huesca în meciul cu Oviedo

Gabriel-Alexandru Ioniță 23.01.2023, 10:55
Andrei Rațiu, decisiv pentru echipa sa. Românul a pasat la golul uluitor marcat de Huesca în meciul cu Oviedo

Andrei Rațiu a pasat decisiv la poate cel mai frumos gol marcat în Europa la finalul săptămânii trecute. Fundașul dreapta român l-a servit excelent pe Jorge Pulido, colegul său de la Huesca, iar acesta a trimis în plasă cu o „foarfecă laterală” de excepție. Reușită cu atât mai impresionantă, cu cât este vorba despre un fundaș central.

Andrei Rațiu, assist la „golul săptămânii”

S-a întâmplat în meciul jucat de Huesca duminică, pe teren propriu, contra celor de la Real Oviedo. Oaspeții au deschis scorul în minutul 39, grație unui penalty transformat de Koba Koindredi. Echipa lui Andrei Rațiu a revenit însă imediat și a egalat în minutul 42 în urma golului de senzație reușit de Pulido, la care internaționalul român de 24 de ani a centrat decisiv.

AICI VIDEO cu euro-golul marcat de fotbalistul de la Huesca

În minutul 57, cei de la Oviedo au rămas în inferioritate numerică, după ce Luismi a fost eliminat. Huesca nu a putut să profite însă și meciul s-a terminat cu scorul de 1-1. În urma acestui rezultat, echipa lui Andrei Rațiu a încheiat etapa cu numărul 24 din Segunda Division pe locul 12, cu 31 de puncte. Huesca a ajuns la 5 meciuri consecutive fără victorie în campionat. De partea cealaltă, Real Oviedo se află momentan pe locul 14, tot cu 31 de puncte, dar cu golaveraj inferior.

Cum au arătat cele două echipe:

Huesca (4-4-2): Andres Fernandez- Rațiu, Blasco, Pulido, Miguel- Valentin, Salvador, Hashimoto, Juan Carlos- Munoz, Carrillo
Rezerve: Timor, Vilarrasa, Soko, Vazquez, Escriche, Perez, Lombardo, Kante, Sielva, Ruben Pulido, Rico, Tomeo
Antrenor: Jose Angel Ziganda

Real Oviedo (4-4-1-1): Braat- Ahijado, Tarin, Dani Calvo, Bretones- Viti, J. Suarez, Luismi, Sangalli- Koindredi- Obeng
Rezerve: Marcelo Flores, Tomeu Nadal, Luengo, Sequeira, Montoro, Pomares, Juanfran, Sergi Enrich, Mangel
Antrenor: Alvaro Cervera Diaz

Cum vede Andrei Rațiu grupa României din preliminariile pentru EURO 2024

La finalul anului trecut, fundașul dreapta de la Huesca a analizat grupa României din preliminariile pentru Campionatul European din 2024, care se va disputa în Germania.

Știu bine mai mulți fotbaliști din Andorra, activează toți în eșaloanele inferioare din Spania. Cu portarul Iker Alvarez chiar am fost coleg la Villareal. Sincer, nu cred că putem să ne încurcăm cu Andorra, așa cum am arătat în septembrie nu ar trebui să avem probleme nici cu Belarus. E o grupă bună, ne dă speranțe mari, chiar putem face o campanie cu obiectiv îndeplinit.

Chiar am urmărit atent meciurile Elveției din Liga Națiunilor din acest an. M-au impresionat, și jocul lor colectiv, dar și individualitățile. Știu că îmi spuneam după victoria lor cu Spania că e chiar una din naționalele de top ale continentului, fără îndoială. Dar avem toate șansele să fim peste Kosovo și Israel. Da, sunt echipe cu valoare, nu trebuie să le subestimezi, Israel e chiar imprevizibilă, am văzut și în martie, dar avem forța să le depășim”, a spus Rațiu în exclusivitate pentru PlaySport.

Sursă foto: Twitter / SD Huesca

Urmăriți Playsport.ro și pe