Anghel Iordănescu, prima reacție după numirea lui Edi la națională: „Aștept și eu ce așteaptă toată țara!” Mesaj pentru noul selecționer

Robert Zanfir / 26.01.2022, 17:08
Anghel Iordănescu, prima reacție după numirea lui Edi la națională: „Aștept și eu ce așteaptă toată țara!” Mesaj pentru noul selecționer

Anghel Iordănescu a vorbit despre numirea lui Edi la cârma echipei naționale. Fostul mare antrenor al tricolorilor a dezvăluit că a avut discuții cu fiul său și i-a transmis și un mesaj public.

Edi Iordănescu este noul selecționer. Răzvan Burleanu i-a fixat ca obiectiv primul loc în Liga Națiunilor și calificarea la Euro 2024. La conferința de prezentare, tehnicianul a amintit un episod în care tatăl său l-a ținut zeci de minute în fața hotelului, doar pentru a respecta programul echipei. Replica lui Anghel Iordănescu a venit promt.

Anghel Iordănescu, prima reacție după numirea lui Edi la națională: „Aștept și eu ce așteaptă toată țara!” Mesaj pentu selecționer

Anghel Iordănescu l-a dat de gol pe Edi. Spune acesta s-a apucat de muncă și că deja studiază adversarii din Liga Națiunilor.

„Am avut câteva discuții. Vă pot spune că nu am mai fost la fel de obiectiv cum am fost în mai multe rânduri când discutam despre un nou proiect.

Am fost influențat și sentimental de ce am trăit eu la echipa națională. Am încercat să îl fac să înțeleagă că naționala înseamnă o responsabilitate enormă. Reprezinți nu numai țara, reprezinți toți românii. A înțeles și probabil, știindu-l extrem de riguros… Înțeleg că a fost mult mai maleabil de data asta, deși el este extrem de riguros când vine vorba de contracte.

Și eu am fost la fel, dar când a fost vorba de echipa națională, nu mai era vorba de alte discuții sau alte clauze.

E o mare bucurie în familie. A ajuns la 43 de ani la echipa națională, ca și mine, și poate fi un semn bun. Mă bucur pentru tot ceea ce face, studiază, analizează. Înțeleg că deja începe să analizeze și să studieze adversarii din Liga Națiunilor”, a spus Anghel Iordănescu la Digi Sport.

Edi Iordănescu, ordonat și organizat

„Ceea ce mă bucură cel mai mult este că e extrem, extrem de ordonat și organizat. Este adevărat că lucrurile vor sta altfel la națională. Este o altă muncă. O muncă în care trebuie să pot să îi cuprinzi pe toți jucătorii.

Nu ai timp în cele trei, patru zile de la convocare. Acest lucru înseamnă să ai contact cu jucătorii, să îi urmărești, să ai un anumit sistem de a urmări fiecare jucător în parte, atât cei din țară, cât și cei din străinătate”, a mai spus fostul mare antrenor al tricolorilor. „Generalul” este convins că Edi va avea un test important în alegerea oamenilor cu care va colabora.

„E o decizie extrem de importantă. Colaboratorii trebuie să își împartă munca. Este o muncă titanică. Sunt convins că, așa cum îl știu organizat, va reuși să urmărească tot ceea ce mișcă în fotbalul românesc”

Replică pentru Edi Iordănescu

„(despre mesajul lui Edi – n.r.) Nu m-ar mira lucrul ăsta (să îl țină pe la uși – n.r.). Cred că trebuie să dea mai multe amănunte. Aveam un program antrenament – refacere, era firesc, îl fixasem, jucătorii au dreptul să stea cu familiile, să își cheme prietenii, soțiile, familiile… Încă nu terminasem programul. O parte dintre invitați sosiseră mai devreme, între care și Edi”, a transmis Anghel Iordănescu.

Despre refuzul lui Ladislau Boloni

„Nu știu și nu cunosc amănuntele pentru care Loți a renunțat. Înțeleg că strategia FRF a cuprins toate numele importante, începând cu Gică Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu, Loți Boloni.

Într-un final s-a ajuns unde s-a ajuns, iar Edi trebuie să înțeleagă că o țară întreagă așteaptă ca naționala să se califice la Euro 2024. Aștept și eu și sunt convins că are puterea să se califice cu echipa națională”, a mai declarat Anghel Iordănescu.

Mi-am adus aminte de un moment din 94, din America, unde am fost prezent. M-a ținut vreo 50 de minute în fața hotelului, unde era cazată echipa națională, pentru simplul motiv că era programul de vizite. Acum s-a schimbat roata. Îl aștept cu drag, dar să se încadreze în program
Edi Iordănescu