Ansu Fati a dezvăluit care e marele lui vis. Unde vrea să ajungă puștiul minune de la Barcelona

Octavian Vasilescu / 16.04.2022, 20:49
Ansu Fati a dezvăluit care e marele lui vis. Unde vrea să ajungă puștiul minune de la Barcelona

Ansu Fati (19 ani) este marele pariu de viitor al clubului FC Barcelona. Noul decar de pe Camp Nou a dezvăluit care este marele său vis.

Ansu Fati reprezintă naționala Spaniei, dar s-a născut în Guineea-Bissau. Într-un interviu acordat presei din Spania, mijlocașul a dezvăluit că vrea să se întoarcă în Guineea-Bissau, pentru a pune umărul la dezvoltarea țării.

Ansu Fati vrea să revină în Guineea-Bissau

Fati a vorbit despre dificultățile pe care le-a avut în copilărie. Starul Barcelonei a trăit mulți ani fără tatăl său, care a fost plecat la muncă în Spania.

Le mulțumesc din suflet părinților mei, datorită lor mi-am îndeplinit visul și am ajuns aici. A fost foarte greu pentru mine să cresc fără tatăl meu. El a venit să muncească în Spania, pentru ca noi să ducem o viață mai bună. Eu și restul familiei am rămas în Guineea-Bissau.

Am reușit să-l văd din nou tocmai la vârsta de 7 ani, când ne-am mutat cu toții la Sevilla. Visul meu este să revin în Guineea-Bissau și să-i ajut pe tinerii de acolo. Știu cum e să trăiești acolo, știu cât de greu este să ai acces la educație, la astfel de lucruri. Pentru moment n-am reușit să mă implic în multe proiecte, dar asta vreau să fac pe viitor.

Când am ajuns la Barcelona a fost foarte greu să mă despart din nou de familie. Am înțeles că asta trebuie să fac, altfel nu puteam să-mi îndeplinesc visul”, a spus Ansu Fati, citat de Mundo Deportivo.

Ansu Fati a luat tricoul cu numărul 10 de la Messi

Ansu Fati mai are contract cu FC Barcelona până în 2027. Catalanii l-au cooptat în academia lor în 2012, când l-au transferat de la Sevilla.

Cota de piață a lui Ansu Fati se ridică la 60 de milioane de euro, conform site-ului Transfermarkt. Acesta are la activ patru selecții și un gol pentru naționala de seniori a Spaniei.

Ansu Fati este omul care a preluat tricoul cu numărul 10 după plecarea lui Lionel Messi la PSG. Mijlocașul a adunat 53 de meciuri pentru prima echipă a Barcelonei, unde a marcat 18 goluri și a oferit șase pase decisive.