Antonio Bordușanu, confesiuni chiar în ziua în care a împlinit 18 ani. „Am vrut să mă las de fotbal”

Bădulescu Silvian 11.08.2022, 13:22
Antonio Bordușanu, confesiuni chiar în ziua în care a împlinit 18 ani. „Am vrut să mă las de fotbal”
  • Dinamo a început cu dreptul primul sezon din istorie în Liga a 2-a. „Câinii” s-au impus, la limită, scor 1-0, contra celor de la Progresul Spartac, nou-promovată. Golul de trei puncte a fost marcat de Antonio Bordușanu, jucător de 18 ani;
  • Crescut la Centrul de Copii și Juniori al echipei din „Groapă”, mijlocașul de bandă are o poveste grea de viață. Cu părinții plecați la muncă în Anglia, dinamovistul a depășit multe obstacole și a avut doar un gând în cap: să reprezinte pe Dinamo;
  • Cu ocazia împlinirii vârstei de 18 ani, fotbalistul a povestit prin ce a trecut în copilărie, dar și planurile de viitor. Aproape să se lase de fotbal în Anglia, dar și legitimat la rivala din Ghencea, Bordușanu a revenit de fiecare dată mai puternic și țintește promovarea cu formația din „Ștefan cel Mare”.

Sportul, Dinamo, Steaua, Dinamo, pauză, Dinamo

Așa arată cariera lui Antonio Bordușanu, la nivel de copii și juniori. Fotbalistul „câinilor” a început să joace fotbal, la nivel organizat, la Sportul Studențesc. „Gașca nebună” a dat mereu fotbaliști importanți pentru campionat.

Am început fotbalul la 7 ani, de gura lui tata, la Sportul Studențesc, la grupa antrenorului Tudor Palade. Jucam atacant central, mi-a plăcut golul încă de la primele meciuri. Mă antrenam suplimentar acasă, cu tata. Mi-a duc aminte cum mă alerga pe străzi dacă nu jucam bine.”

Ulterior, după ce antrenorul său, Tudor Palade, s-a mutat la Dinamo, evident, și Bordușanu a urmat același traseu. Acesta a avut un singur gând: să joace pentru Dinamo.

În 2012, la 8 ani, jucam primul meci la „piticii” lui Dinamo. Tudor Palade a plecat la Dinamo și tot el m-a adus în „Ștefan cel Mare”, la vârsta respectivă.”

În curtea Stelei pentru câteva luni

În trecutul apropiat, Antonio Bordușanu a fost aproape de a semna cu FCSB. Într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar pentru Dinamo, tânărul jucător era curtat de rivala din Berceni.

Mai mult, un coleg de generație, Lăcătuș, chiar a făcut trecerea la echipa lui Gigi Becali. Bordușanu nu. Totuși, în trecut, s-a aflat, preț de câteva luni, în curtea Stelei.

Am jucat câteva luni în Ghencea. Tatăl meu a insistat să fac pasul la Steaua, să joc la o grupă mai mare, la 2003. Tudor Palade a încercat să mă convingă că e o greșeală, dar nu a reușit. Timpul a dovedit că nu a fost o alegere bună pentru mine. Nu m-am adaptat în Ghencea, jucam într-o grupă de copii mai mari decât mine. După șase luni, am revenit la Dinamo, l-am convins pe tatăl meu că aici e locul meu. Mă atașasem de culori, îmi plăcea galeria, visam cu ochii deschiși să joc pentru prima echipă a lui Dinamo.”,rememorează Bordușanu.

A fost aproape să se lase de fotbal

În prezent, Bordușanu pare cel mai bun produs al Centrului de Copii și Juniori al lui Dinamo din ultimii ani. Totuși, în urmă cu câțiva ani, lucrurile ar fi putut sta diferit.

Odată mutat în Anglia cu părinții, timp de doi ani, nu a reușit să joace fotbal la nivel organizat.

Părinții șiau găsit de muncă, sunt și acum în Anglia. Eu mă pregăteam singur pe unde puteam și visam să mă vadă cineva. Mi-au tot promis unii să merg la Academia lui Arsenal în probe, dar nimic. Doar promisiuni. Am stat doi ani de zile în Anglia, a fost o perioadă dificilă pentru mine. Am vrut să mă las de fotbal. Am suferit mult până când, într-o zi, tata a decis să mă întorc în țară și să mai încerc o dată cu fotbalul la Dinamo. Și aici am rămas. Nu mi-a fost simplu, am rămas doar cu bunica.”

Antonio Bordușanu a debutat la Dinamo, în 2021, într-un meci cu Viitorul Constanța. Până în acest punct, a bifat 20 de partide la Dinamo, din care 19 în prima ligă.

Primul gol l-a marcat în poarta celor de la Gaz Metan Mediaș. Al doilea? Golul de trei puncte din meciul cu Spartac.

A fost cea mai fericită zi din viața mea. Ziua în care mi-am îndeplinit visul să marchez pentru prima echipă și să mă bucur cu suporterii. Acum mi-am impus alte obiective. Vreau să fiu un jucător de bază al echipei, îmi doresc foarte mult să promovăm pentru tot ce înseamnă Dinamo. Vreau să recâștigăm spiritul lui Dinamo și mentalitatea de învingător.”

Dinamo va disputa al doilea meci din liga secundă în compania celor de la Oțelul Galați. Partida este programată marți, 16 august, pe arena din Clinceni.