Antrenorul lui FC Liverpool, interes pentru un atacant din România. Marius Niculae a recunoscut: „M-a întrebat de el”

Olteanu Ștefan 05.07.2022, 08:48
Antrenorul lui FC Liverpool, interes pentru un atacant din România. Marius Niculae a recunoscut: „M-a întrebat de el”

Jurgen Klopp (55 de ani), antrenorul de succes al celor de la FC Liverpool, și-a manifestat interesul pentru un atacant din România. Se întâmpa în sezonul 2006 – 2007, când Klopp se afla pe banca tehnică a nemților de la Mainz. Printre jucătorii pe care i-a avut sub comandă atunci se regăsește și Marius Niculae (41), iar acesta din urmă a dezvăluit toate detaliile din culse.

Cine e dinamovistul care l-a impresionat pe Jurgen Klopp. Antrenorul lui FC Liverpool, interes pentru un atacant din România

Ajuns în prezent unul dintre cei mai de succes tehnicieni ai planetei, Jurgen Klopp, antrenorul lui FC Liverpool, și-a manifestat la începutul carierei interesul pentru un atacant din România.

Klopp a debutat în lumea antrenoratului în februarie 2001, când a preluat-o pe Mainz. Alături de aceasta, el a lucrat timp de peste 7 ani, până în iunie 2008. Iar printre jucătorii ce i-au trecut prin mână s-a regăsit și Marius Niculae, care în sezonul 2006 – 2007 a evoluat pentru Mainz.

Însă, nu Marius Niculae a fost atacantul din România care l-a impresionat pe Klopp, ci fostul său coleg de la Dinamo, Claudiu Niculescu.

Niculae își aduce aminte cum Klopp l-a urmărit pe Niculescu într-un duel Dinamo – Bayern Leverkusen 2-1, din grupele Cupei UEFA, în care atacantul „câinilor” a marcat o dublă și a contribuit enorm la obținerea unei victorii uriașe:

Claudiu Niculescu, singurul jucător român de care m-a întrebat la acel moment Jurgen Klopp. Dacă ne aducem aminte, a jucat în grupele Cupei UEFA și a dat două goluri lui Bayer Leverkusen (n.r. Claudiu Niculescu). Momentul ăla i-a atras atenția lui Jurgen Klopp”, a povestit Marius Niculae, la Digi Sport.

Dinamo se mai afla în grupă cu Beșiktaș și Club Brugge, iar la final a reușit să se claseze pe locul secund. Ulterior, în fazele eliminatorii, „câinii” au fost eliminați de Benfica, scor 0-1 în deplasare și 1-2 în „Ștefan cel Mare”. Totuși, la finalul acelui sezon european, Claudiu Niculescu s-a clasat pe locul 2 în clasamentul golgheterilor din Cupa UEFA, cu 8 goluri marcate.

Claudiu Niculescu a prins un transfer în Germania, dar un an mai târziu

După trei titluri, trei Cupe și o Supercupă câștigate alături de Dinamo, în ianuarie 2008, Claudiu Niculescu a lăsat în cele din urmă România pentru a se transfera în Germania.

Însă, nu a făcut-o la echipa lui Jurgen Klopp, ci la MSV Duisburg, pentru care a evoluat doar a doua jumătate a sezonului 2007 – 2008. El a marcat 4 goluri și a oferit o pasă decisivă în 17 meciuri, dar la finalul acelui sezon a fost cedat în Cipru, la Omonia Nikosia.

În cele din urmă, Claudiu Niculescu a revenit în Liga 1, la Dinamo, în ianuarie 2009. După un nou sezon petrecut în tricoul „câinilor”, el s-a transferat, în 2010, la Universitatea Cluj, unde doi ani mai târziu și-a agățat ghetele în cui.

De-a lungul carierei, Niculescu a mai evoluat pentru Extensiv Craiova, Universitatea Craiova și Genoa (Italia).

La nivelul echipei naționale, fostul atacant al lui Dinamo a adunat 8 apariții.

Florentin Petre și Marius Niculae, propuși la Survivor. “Claudiu Niculescu nu, că e puturos”.

Urmăriți Playsport.ro și pe