Antrenorul lui Ianis Hagi, distrus după ce Rangers a pierdut finala Europa League: “Unii nu au vrut să bată la loviturile de departajare”

Octavian Vasilescu / 19.05.2022, 11:38
Antrenorul lui Ianis Hagi, distrus după ce Rangers a pierdut finala Europa League: “Unii nu au vrut să bată la loviturile de departajare”

Rangers a pierdut finala Europa League contra lui Eintracht Frankfurt, scor 4-5 la loviturile de departajare. Scorul a fost egal la finalul celor 120 de minute, scor 1-1.

Antrenorul lui Rangers, Giovanni Van Bronckhorst (47 de ani), și-a găsit cu greu cuvintele după eșecul din finala Europa League. Olandezul a spus că unii dintre jucători nu au vrut să șuteze de la 11 metri, de teamă că vor rata.

Ce a spus Giovanni Van Bronckhorst după eșecul din finala Europa League

Am pregătit bine loviturile de departajare, iar unii jucători se simt în largul lor la astfel de execuţii. De data asta, am avut unii care au vrut să şuteze, iar alţii nu. Aveam o listă a noastră, dar a trebuit să o ajustăm în funcţie de rezerve.

Aaron Ramsey este decepţionat, dar el şi-a asumat responsabilitatea pentru a şuta. El putea să înscrie sau să rateze, dar pentru a şuta, eu prefer să am jucători care sunt pregătiţi şi în dispoziţie pentru a executa penalty-urile.

Este o mare decepţie. Să joci o finală europeană şi să o pierzi este ceva dificil. Faci totul pentru a o câştiga, dar ea se decide la penalty-uri, deci este o loterie. Şansa nu a fost de partea noastră, dar nu-mi pot blama jucătorii”, a spus Giovanni Van Bronckhorst, citat de News.ro.

Eintracht Frankfurt a câștigat finala Europa League

Finala Europa League din acest sezon a fost decisă la loviturile de departajare. Aribo a deschis scorul pentru Rangers, în minutul 57, dar Borre a restabilit egalitatea, în minutul 69.

S-a trecut la loviturile de la 11 metri, unde singurul care a ratat a fost Aaron Ramsey, marea vedetă a lui Rangers.

Internaționalul român Ianis Hagi a urmărit partida din tribună, alături de Gheorghe Hagi. Mijlocașul a fost operat la genunchi și mai are de așteptat până să revină pe teren.

Concluziile lui Dorin Goian

Fost jucător pe Ibrox, Dorin Goian (41 de ani) a vorbit despre eșecul lui Rangers, pentru Playsport.

Dorin Goian a urmărit cu sufletul la gură finala dintre Rangers și Eintracht Frankfurt, iar atmosfera de la Sevilla l-a cucerit total:

Mi-aș fi dorit să câștige Rangers, clar. Din păcate, au pierdut la loviturile de departajare. Atmosfera a fost incredibilă. Astfel de meciuri sunt foarte frumoase, am văzut jumătate de stadion în alb, iar cealaltă jumătate în albastru.

Mi-am amintit de finala Cupei Italiei (n.r Inter – Palermo 3-1, în 2011). Am jucat atunci împotriva Interului, pe Olimpico, iar jumătate din stadion era albastru și cealaltă jumătate era roz. Păcat pentru Rangers și fanii lor, dar este o mare performanță să joci o finală de cupă europeană. Mai ales pentru că ei se aflau în ligile inferioare în urmă cu câțiva ani.

Un jucător n-ar trebui să mai simtă presiunea după o anumită vârstă. Trebuie să te bucuri de meci, de atmosferă, e un sentiment de mândrie să joci într-o asemenea finală. Presiunea este mai mare pentru jucătorii tineri”, a spus Dorin Goian, pentru Playsport.