EXCLUSIV Concluziile lui Dorin Goian după ce Rangers a pierdut dramatic finala Europa League: „Ianis Hagi va mai ajunge aici”

Octavian Vasilescu / 19.05.2022, 10:53
EXCLUSIV Concluziile lui Dorin Goian după ce Rangers a pierdut dramatic finala Europa League: „Ianis Hagi va mai ajunge aici”

Rangers a pierdut finala UEFA Europa League la loviturile de departajare, în dauna celor de la Eintracht Frankfurt. Fost jucător pe Ibrox, Dorin Goian (41 de ani) este de părere că Ianis Hagi (23 de ani) și colegii lui trebuie să treacă repede peste acest eșec și să fie mândri de parcursul pe care l-au avut.

Aaron Ramsey (31 de ani) a fost singurul jucător care a ratat la loviturile de departajare, iar Eintracht Frankfurt s-a impus cu 5-4. Tabela a indicat 1-1 la finalul celor 120 de minute, astfel că finala a fost decisă prin această „loterie”.

Rangers a pierdut dramatic finala Europa League

Dorin Goian a urmărit cu sufletul la gură finala dintre Rangers și Eintracht Frankfurt, iar atmosfera de la Sevilla l-a cucerit total. Fostul fundaș este convins că Ianis Hagi a fost foarte afectat pentru că a urmărit finala din tribună, dar pariază pe faptul că mijlocașul român se va mai întâlni cu astfel de oportunități pe viitor.

Mi-aș fi dorit să câștige Rangers, clar. Din păcate, au pierdut la loviturile de departajare. Atmosfera a fost incredibilă. Astfel de meciuri sunt foarte frumoase, am văzut jumătate de stadion în alb, iar cealaltă jumătate în albastru.

Mi-am amintit de finala Cupei Italiei (n.r Inter – Palermo 3-1, în 2011). Am jucat atunci împotriva Interului, pe Olimpico, iar jumătate din stadion era albastru și cealaltă jumătate era roz. Păcat pentru Rangers și fanii lor, dar este o mare performanță să joci o finală de cupă europeană. Mai ales pentru că ei se aflau în ligile inferioare în urmă cu câțiva ani.

Un jucător n-ar trebui să mai simtă presiunea după o anumită vârstă. Trebuie să te bucuri de meci, de atmosferă, e un sentiment de mândrie să joci într-o asemenea finală. Presiunea este mai mare pentru jucătorii tineri”, a spus Dorin Goian, pentru Playsport.

Fostul fundaș Dorin Goian a evoluat pentru Rangers în perioada 2011-2013.

Dorin Goian, convins că Ianis Hagi va mai prinde o finală europeană

Ianis Hagi a ratat șansa de a juca în finala UEFA Europa League din cauza unei accidentări la genunchi. Cu toate acestea, Goian spune că fiul „Regelui” va mai ajunge la astfel de evenimente:

Cu siguranță Ianis are o părere de rău pentru că nu a fost pe teren. Când ești accidentat și colegii tăi pierd un meci, te simți de două ori mai rău. Te gândești că puteai juca, că îi puteai ajuta.

Ianis Hagi este un jucător special, va reveni mai puternic după această accidentare. La ce calități are și la cât de serios este, va mai avea ocazia să joace o astfel de finală. Rangers trebuie să depăsească acum acest moment. Au ajuns până acolo și le-a lipsit norocul la loviturile de departajare.

Cu siguranță vor fi montați la finala Cupei Scoției, nu îi va afecta acest eșec. Acum trebuie să câștige acest trofeu”, a mai declarat Dorin Goian, pentru Playsport.

Eintracht Frankfurt a câștigat Europa League

Finala Europa League din acest sezon a fost decisă la loviturile de departajare. După 90 de minute scorul a fost egal, 1-1. Aribo a deschis scorul pentru Rangers, în minutul 57, dar Borre a restabilit egalitatea, în minutul 69.

În prelungiri nu s-a înscris, dar Rangers a ratat o ocazie uriașă în ultimele momente. S-a trecut la loviturile de la 11 metri, unde singurul care a ratat a fost Aaron Ramsey, marea vedetă a lui Rangers.

Internaționalul român Ianis Hagi a urmărit partida din tribună, alături de Gheorghe Hagi. Mijlocașul a fost operat la genunchi și mai are de așteptat până să revină pe teren.