Antrenorul Rapidului, elogii la adresa celor de la UTA Arad: „Va fi foarte greu pentru orice echipă să scoată un punct aici”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 10.09.2021, 23:47
Antrenorul Rapidului, elogii la adresa celor de la UTA Arad: „Va fi foarte greu pentru orice echipă să scoată un punct aici”

Rapid a terminat la egalitate în deplasare cu UTA Arad, scor 2-2, în etapa a opta a Ligii 1. Cele două echipe au oferit un meci extrem de spectaculos, fiecare câștigând câte o repriză.

Echipa antrenată în acte de Mihai Iosif, care a fost suspendat însă pentru acest meci, s-a distanțat rapid la două goluri pe tabela de marcaj, grație golurilor marcate de Alexandru Albu în minutele 15 și 21.

Partea secundă le-a aparținut însă arădenilor, care au revenit fantastic pe final de meci. Veteranii Ioan Hora și Liviu Antal au înscris în minutele 82 și 86. Iar echipa antrenată de Laszlo Balint rămâne neînvinsă pe teren propriu în acest sezon de Liga 1.

Antrenorul Rapidului a fost impresionat de adversarii de la UTA

După meci, Adrian Matei, antrenorul Rapidului din acte, s-a arătat impresionat de forța de joc pe care au arătat-o cei de la UTA, mai ales în repriza secundă. El a subliniat faptul că toate echipele care vor juca la Arad vor avea dificultăți extrem de mari în a obține chiar și un egal.

Totodată, întrebat de situația lui Mihai Iosif, care nu deține licență PRO și nu are voie să dea indicații de la marginea terenului, Matei s-a rezumat la a spune că toți cei de la Rapid nu au de ales și trebuie să se conformeze.

Cred că am făcut un joc bun în prima repriză și s-a văzut asta și pe tabela de marcaj. Cred că băieții au făcut un meci la fel de bun și în a doua repriză, doar că am avut două momente… Se mai întâmplă.

Aș vrea să le mulțumesc suporterilor noștri care au făcut un efort uriaș pentru a fi alături de noi și a se „lupta” cu galeria celor de la UTA, care a fost de asemenea foarte frumoasă.

Și la meciul trecut au fost presiuni din partea Craiovei, am avut și un jucător eliminat. UTA a dovedit că e o echipă care a confirmat în Liga 1 anul trecut. Și cred că anul acesta obiectivul lor este play-off-ul. Cred că va fi foarte greu pentru orice echipă să scoată și un punct aici.

Respectăm regulamentele, încercăm să facem lucrurile în limita regulamentului”, a declarat antrenorul Rapidului la finalul partidei.

Alexandru Albu i-a redus la tăcere pe suporterii celor de la UTA în prima repriză

Alexandru Albu a făcut un meci de senzație împotriva fostei sale echipe. El a marcat de două ori în primele 21 de minute și a mai ratat o ocazie foarte mare la scorul de 2-0. După goluri, Albu a redus la tăcere publicul prezent la meci printr-un gest făcut celebru în fotbalul internațional de Memphis Depay.

După meci, mijlocașul defensiv a explicat că a fost înjurat pe tot parcursul meciului de fanii arădeni. Și din acest motiv a ales să se manifeste introducându-și degetele în urechi, semn că nu este impresionat de jignirile suporterilor.

De asemenea, Albu a explicat și cât de greu le-a fost jucătorilor Rapidului să nu îl aibă pe banca tehnică pe Mihai Iosif. Mai ales că au aflat acest aspect cu puțin timp înaintea startului meciului.

Îmi pare rău pentru acea ratare. Dacă făceam 3-0, meciul se termina. Am controlat meciul, pe final, ultimele 20 de minute, s-a urcat UTA peste noi, nu știu de ce am cedat așa terenul, la fel ca meciul trecut. Trebuie să îmbunătățim ultimele minute, pe final.

Tot stadionul mi-a umplut frigiderul și le mulțumesc, pentru că era gol. Poate un pic m-am simțit dat la o parte de la UTA, dar nu mai contează, le mulțumesc pentru presiune, mi-au făcut bine. Ei au încercat, sper să încerce fiecare echipă la fiecare meci cu mine, că ne merge bine.

Cât de mult a contat că a lipsit antrenorul de facto al Rapidului: „A fost un șoc pentru noi! I-am simțit lipsa”

(n.r – despre absența lui Mihai Iosif) A fost un șoc pentru că am pregătit ceva, Mister e lângă noi mereu. I-am simțit lipsa, dar asta este situația, nu putem să spunem nimic. Până la urmă, e bine și un punct, chiar dacă am pierdut trei puncte pe final. E ok, e echitabil, avem două meciuri acasă, trebuie să mergem la victorie la ambele meciuri.

Sperăm să jucăm cât mai repede pe stadionul nostru. Dacă nu, pe Arena Națională. Și acolo suntem la noi acasă. Peste tot suntem acasă, ați văzut câte sute de oameni au venit să ne susțină”, a declarat Alexandru Albu după meci.

Laszlo Balint este convins că echipa sa putea câștiga meciul

Antrenorul celor de la UTA Arad s-a arătat foarte mulțumit de modul în care a arătat echipa sa în repriza secundă. El a spus că Rapid a avut destul de multă șansă la golul al doilea, iar în partea secundă nu s-a apropiat de poarta arădenilor.

A fost un meci cu încărcătură mare, am avut noi prima ocazie prin Miculescu, apoi primul corner gol Rapid, apoi un gol marcat de ei cu multă șansă. A fost greu să ne scuturăm, nu am reușit mare lucru. Am reacționat după pauză, am schimbat sistemul, iar jucătorii veniți de pe bancă au fost esențiali. Când apelezi la schimbări aștepți plusul necesar. Antrenez un grup frumos, băieți cu caracter.

Este o lecție importantă, cu două reprize total opuse. Prima cu goluri venite de nicăieri, a doua, poate cea mai bună repriză reușită de noi în acest sezon. Nu știu dacă Rapid a ajuns în careul nostru în repriza a doua. Dacă mai ținea meciul, puteam bate. Rapid a coborât foarte mult, s-a retras, dar tot ne-am creat ocazii. Oricum, un meci cu adevărat deosebit, cu un public mulțumit de spectacol. Dacă mai ținea meciul, puteam bate. Rapid a coborât foarte mult, s-a retras, dar ne-am creat ocazii”, a spus la finalul meciului și Laszlo Balint.