Anunț înfiorător pentru Dinamo: „Fără banii ăștia nu putem începe campionatul”. Suma de care au nevoie urgent „câinii”

Cătălin Mureșanu / 01.06.2021, 11:10
Anunț înfiorător pentru Dinamo: „Fără banii ăștia nu putem începe campionatul”. Suma de care au nevoie urgent „câinii”

Dinamo a reușit să se salveze de la retrogradare, însă situația clubului rămâne una cruntă. Balanța fiananciară este, în continuare, dificilă, datoriile către furnizori, jucători – foști și actuali-, angajați, stat, vin în cascadă, iar suporterii acționari din programul Doar Dinamo București, cei care și-au asumat conducerea clubului după îndepărtarea lui Pablo Cortacero, patronul din acte, încearcă, cu toate resursele, să plombeze datoriile.

Anunț înfiorător pentru Dinamo: „Avem nevoie de un milion de lei pentru a începe campionatul”

Marți dimineață, fanii dinamoviști au făcut un anunț important în legătură cu fondurile de care au nevoie „câinii”, urgent, pentru a începe noul sezon! Prin vocea lui Ionuț Zainea, membru DDB și unul dintre realizatorii emisiunii Matinal, de la Radio Dinamo1948, fanii au dezvăluit că este nevoie de un milion de lei pentru ca formația pregătită de Dusan Uhrin să poată demara în noua ediție!

Conform acestuia, suma trebuie strânsă cât mai repede, mai ales că tranșa din drepturile tv va fi virată la jumătatea lunii iulie.

„Am și o veste mai puțin bună și îmi pare rău că trebuie să vă dau această veste. Ca să începem sezonul avem nevoie să strângem un milion de lei. De ce? Pentru că banii din drepturile tv vor veni undeva pe data de 15 iulie. Până atunci avem de achitat cam un milion. Ar fi bine să strângem noi această sumă, sper să reușim să ne mobilizăm., Dacă vrem să avem un lot cât de cât competitiv pentru următoarea perioadă, avem nevoie de un milion. Dacă mă întrebați de datorii, eu vă spun. La gazon aveam undeva la 50.000, la CS (n.r. Clubul Sportiv Dinamo) avem o datorie de 40.000, la Macron (n.r. furnizorul de echipament sportiv) avem 150.000, în total, 200.000-250.000. Bani pe care trebuie să-i plătim pentru a începe sezonul. Dacă nu vrem să începem sezonul pe genunchi, cu juniori, asta este situația”, a precizat suporterul dinamovist.

Suporterii lui Dinamo au făcut un anunț înfiorător
Suporterii lui Dinamo au făcut un anunț înfiorător. Sursa foto: instagram.com/dinamobucurestiofficial

Dinamo se dezintegrează, „câinii” își pierd jucătorii

Imediat după ce s-a încheiat sezonul, mai mulți jucători dinamoviști și-au încheiat conturile cu formația din „Ștefan cel Mare”. Astfel, Florin Bejan și Raul Albentosa și-au luat, deja, la revedere, în timp ce Ante Puljic, un alt fotbalist care a dus greul în defensivă, spune că, în actuala situație, va fi greu să mai rămână.

„Da, voi fi la reunire, pe 15 iunie, am contract. Apoi? Nu știu. Chiar nu știu! Sunt datorii către jucători, 2-3 luni, 6 luni la alții. N-am primit hârtie, dar voi veni să văd care este situația. Am ceva informații că se va discuta despre micșorarea salariilor, deja sunt foarte obosit de aceste negocieri. Nu știu dacă voi accepta să continuu, nu cred. Nu este o situație bună. Îți zic că-ți taie salariul, apoi nu-ți dau nici banii ăia. Te simți ciudat. Nu e bine.”, a declarat croatul pentru Gsp.ro.

Incertă este și situația lui Deian Sorescu, fotbalist care a primit o hârtie din partea conducerii și poate pleca oricând. La fel, Paul Anton, cu un salariu de 20.000 de euro va fi greu de menținut, în aceeași situație aflându-se și Adam Nemec sau Gol. Singura variantă în cazul lor este renegocierea înțelegerilor contractuale, însă fotbaliștii nu par a fi de acord cu această variantă.