Anunț oficial despre Simona Halep. Organizatorii de la US Open au luat decizia în privința româncei

Ioan Valentin Oprea 22.08.2023, 00:32
Anunț oficial despre Simona Halep. Organizatorii de la US Open au luat decizia în privința româncei

E oficial. Simona Halep a fost descalificată de organizatori de la US Open 2023.

Chiar dacă a fost inclusă pe lista preliminară a jucătoarelor ce vor lua startul la ultimul turneu de Mare Şlem al anului, de la Flushing Meadows, Halep avea şanse reduse de a primi drept de joc.

Pentru a putea participa la US Open, tenismena în vârstă de 31 de ani avea nevoie de un verdict pozitiv în cazul său de dopaj până cel târziu luni, în data de 21 august. În condiţiile în care tribunalul Sport Resolutions de la Londra nu a prezentat nicio poziţie oficială în dosarul său, organizatorii de la US Open au fost obligaţi să o elimine din competiţie pe Simona Halep.

Potrivit regulamentului din turneele de Grand Slam, Simona Halep a fost retrasă automat de la US Open, în timp ce suspendarea ei a rămas activă la momentul stabilirii tabloului de calificări”, au informat oficialii Grand Slam-ului de la New York.

În locul jucătoarei din Constanţa, a fost inclusă direct pe tabloul principal americanda Taylor Townsend (numărul 134 WTA).

A plecat în vacanţă

Deşi Halep a fost audiată în urmă cu mai bine de şapte săptămâni, tribunalul Sport Resolutions de la Londra nu a luat încă o decizie finală. Iniţial, conform uzanţelor, s-a preconizat că o decizie va veni mult mai repede, în maxim două săptămâni de zile.

Halep şi-a luat însă gândul de la US Open de mai mult timp. Sportiva de 31 de ani a ales să plece în vacanţă şi îşi petrece zilele libere în Italia, pe Insula Capri. Halep a împărtăşit fanilor săi imagini cu frumoasele peisaje din „Cizmă” şi a părut resemnată că va rata turneul de la Flushing Meadows.

Ultimul meci oficial al româncei datează din 29 august 2022. Halep era învinsă atunci în turul inaugural de la US Open, de necunoscuta din Ucraina, Daria Snigur. Suspendată provizoriu de ITIA, Halep ocupă, în prezent, locul 1.140 în clasamentul WTA, iar picajul său va continua săptămânile viitoare.

Urmăriți Playsport.ro și pe