Anunț șoc în Formula 1: Max Verstappen, proaspăt campion mondial, amenință cu retragerea! „Pleacă el, plec și eu”

Olteanu Ștefan / 23.12.2021, 20:59

Max Verstappen (24 de ani), primul olandez care a devenit campion mondial în Formula 1, amenință cu retragerea din sport. Pilotul celor de la Red Bull Racing este nemulțumit de faptul că unul dintre inginerii care au contribuit la obținerea performanțelor sale ar putea părăsi echipa.

Max Verstappen amenință cu retragerea din Formula 1. Anunțul făcut de noul campion mondial. „Pot lucra doar cu el”

Max Verstappen amenință cu retragerea din Formula 1, la nici două săptămâni distanță de Marele Premiu de la Abu Dhabi, când olandezul a devenit în premieră campion mondial.
Potrivit publicației Independent, la urechile olandezului ar fi ajuns o veste care l-a deranjat. Gianpiero Lambiase, unul dintre inginerii Red Bull Racing, ar urma să părăsească echipa.
Lambiase, care are dublă cetățenie (britanică și italiană), a fost extrem de apropiat de Verstappen pe tot parcursul sezonului, iar între cei doi s-a creat o relație specială.
De altfel, Verstappen crede că fără ajutorul inginerului său preferat nu ar fi putut ajunge campion mondial. În acest context, el le-a transmis un mesaj incredibil șefilor de la Red Bull Racing. Dacă Gianpiero Lambiase va părăsi echipa, Max Verstappen îl va urma!

I-am spus că pot lucra doar cu el. Atunci când el va pleca, voi pleca și eu. Deseori, suntem foarte stricți unul cu celălalt. Dar vreau acest lucru. Trebuie să îmi spună atunci când întrec limita și eu trebuie să îi spun lui”, a transmis Verstappen, conform sursei citate.

Max Verstappen a fost declarat sportivul anului în Olanda. Este a doua oară când primește acest trofeu

Între timp, Verstappen continuă să fie premiat. În urma succesului din Formula 1, Verstappen a fost ales sportivul anului 2021 în Olanda.
În vârstă de 24 ani, Verstappen primeşte pentru a doua oară în carieră această distincţie, după ce a fost ales şi în 2016 cel mai bun sportiv din ţara sa.
Performanța din acest an este cu atât mai remarcabilă, deoarece el a devenit primul olandez care a cucerit titlul mondial în Formula 1.
În lupta pentru trofeul de cel mai bun sportiv din Olanda, Verstappen i-a devansat pe campionii olimpici Harrie Lavreysen (ciclism pe pistă) şi Niek Kimmann (ciclism BMX).

De asemenea, sportiva anului în Olanda a fost declarată atleta Sifan Hassan. Ea a cucerit două medalii de aur (5.000 m şi 10.000 m), precum şi o medalie de bronz (1.500 m) la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Hassan s-a impus în faţa ciclistei Annemiek van Vleuten şi a patinatoarei de short-track Suzanne Schulting.

La fel ca Verstappen, Sifan Hassan se află la cel de-al doilea titlu de Sportivă a Anului în Olanda, după ce a mai primit această distincție și în 2019.

Controversele în Formula 1 continuă. Șeful Mercedes se contrazice singur după mesajul transmis lui Max Verstappen.