Controversele în Formula 1 continuă. Șeful Mercedes se contrazice singur după mesajul transmis lui Max Verstappen

Olteanu Ștefan / 16.12.2021, 17:53

Max Verstappen (24 de ani) s-a impus în Marele Premiu de la Abu Dhabi și a devenit noul campion mondial din Formula 1, însă controversele din jurul său continuă. Verstappen a câștigat cursa de la Yas Marina după ce l-a depășit pe rivalul său la titlu, Lewis Hamilton, în ultimul tur.

„I-au furat lui Lewis Hamilton un titlu mondial meritat!”. Continuă controversele în Formula 1

Finalul Marelui Premiu de la Abu Dhabi a stârnit o mulțime de reacții în întreaga lume, iar controversele continuă inclusiv la o săptămână distanță de la acordearea titlului mondial din Formula 1.
Max Verstappen s-a impus pe circuitul de la Yas Marina, însă a avut parte și de mult noroc. Cu doar câteva tururi înainte de final, Lewis Hamilton conducea cursa din postura de lider și avea un avans de aproximativ 12 secunde. În acele momente, totul părea clar: Hamilton urma să câștige cursa și să ridice al 8-lea trofeu de campion mondial deasupra capului.

Totul a fost dat peste cap cu 5 tururi înainte de finalul cursei, când Nicholas Latifi (Williams) a avut o ieșire violentă în decor și a fost nevoie de intrarea Safety Car-ului pe pistă.
Safety Car-ul a stat pe circuit până în ultimul tur, iar pilotul olandez, venit deja în spatele rivalului său, l-a putut depăși regulamentar pe Lewis Hamilton. Verstappen a profitat în acele ultime momente ale cursei și de faptul că avea pneuri soft, spre deosebire de Hamilton, care avea pneuri hard.

Cei din conducerea Mercedes au considerat că Max Verstappen a încălcat regulamentul și au depus o contestație cu două reclamații. Contestația a fost, însă, respinsă.

Șeful Mercedes se contrazice singur. „Este inacceptabil că l-au furat în ultimul tur”

La scurt timp după cursă, Toto Wolff, directorul executiv al lui Mercedes, l-a felicitat pe Verstappen și, mai mult, a susținut că olandezul a câștigat cursa pe merit. Totul a fost dezvăluit chiar de pilotul Red Bull.

Toto mi-a trimis un mesaj text și mi-a scris: „Felicitări pentru acest sezon! Ai meritat să câștigi!”. A fost frumos din partea lui”, spunea Verstappen.

În realitate, opinia șefului de la Mercedes este cu totul alta. Prin intermediul unei reacții oferite în presa internațională, Toto Wolff a acuzat dur modul în care Verstappen a câștigat primul său titlu în Formula 1:

Deciziile luate în ultimele patru minute ale acestei curse i-au furat lui Lewis Hamilton un titlu mondial meritat. Modul în care a pilotat, mai ales în ultimele patru tururi, a fost fără cusur. A preluat conducerea la Abu Dhabi încă de la început.

A câștigat încă din start și apoi nu a mai cedat niciodată poziția de lider. Este inacceptabil că l-au furat în ultimul tur al cursei. Din acest motiv, deciziile care s-au luat duminică sunt împotriva valorilor mele personale, dar și al simțului meu de integritate”, a precizat Toto Wolff, conform racefans.

Scandalul nu se va opri aici. Lewis Hamilton și Mercedes vor merge la TAS cu acest caz și vor să-l deposedeze de titlul de campion pe Max Verstappen.

Reacția lui Nicholas Latifi după ce a decis titlul mondial. „Nu așa am vrut să închei sezonul”

Pilotul canadian de la Williams a dezvăluit motivele din spatele accidentului care a decis titlul. În turul 53, Nicholas Latifi a ieșit în decor și a fost nevoie de intervenția Safety Car-ului.

A fost o cursă grea astăzi. Ne-am luptat să ţinem ritmul. Spre sfârşitul cursei, am avut un duel cu Mick Schumacher. Am fost forţat puţin în exterior, dar corect, în virajul 9. Anvelopele mele s-au murdărit din cauza rulării în afara pistei şi ulterior am făcut o mică greşeală. Și, din păcate, am avut accident. Evident, nu aşa am vrut să închei sezonul. Aşa că este dezamăgitor”, a declarat Latifi, potrivit aceleiași surse.

FOTO. Bucurie enormă a Soranei Cîrstea după victoria lui Max Verstappen în Formula 1. Ce a postat românca pe Instagram.