Anunț șoc și pentru Simona Halep. Retragerea unei foste adversare de top a româncei a surprins pe toată lumea

Giosanu Catinca / 02.12.2021, 12:02
Anunț șoc și pentru Simona Halep. Retragerea unei foste adversare de top a româncei a surprins pe toată lumea

O faimoasă jucătoare de tenis a ales să se tragă din activitate la vârsta de 30 de ani. Anunțul a luat-o prin surprindere pe Simona Halep. Aceasta din urmă este cu mult mai mare, dar are de gând să mai evolueze cel puțin doi sau trei ani.

Simona Halep, luată prin surprindere de Johanna Konta

Johanna Konta, fost număr 4 mondial, a luat o decizie uimitoare. Sportiva britanică a agățat racheta în cui la numai 30 de ani. Ea nu vrea să mai audă de tenis pentru o perioadă! Konta este recunoscătoare că a ajuns să-şi împlinească visele ca jucătoare profesionistă. În continuare, își dorește să își facă o carieră în radio sau chiar în televiziune.

Sunt destul de sigură că majoritatea oamenilor își vor aminti că am fost o persoană foarte muncitoare! Dacă aș putea fi o sursă de motivație sau inspirație pentru oricine s-a simțit vreodată prea bătrân sau insuficient de talentat, m-aș declara mulțumită. Eu am făcut parte din categoria jucătoarelor subestimate”.

După retragerea din tenis, Johanna Konta are planuri de măritiș, cu partenerul ei, Jackson Wade, dar se gândește și la o nouă provocare profesională: „M-are interesa partea de mass-media, în special TV și radio. Mi-a plăcut de fiecare dată când am interacționat cu acest domeniu. În ceea ce privește antrenoratul, nu m-am gândit niciodată la asta. Pentru moment am terminat-o cu sportul!”, a declarat Johanna Konta, cea care a strâns 10 milioane de dolari din tenis.

”Cariera mea a ajuns la sfârșit”

Sportiva din Marea Britanie a fost una dintre puținele jucătoare care au reușit să aibă palmares pozitiv împotriva Simonei Halep, scorul întâlnirilor directe fiind favorabil Johannei Konta, scor 3-2.

De-a lungul timpului, Joahnna Konta a cucerit patru titluri WTA de-a lungul carierei, unul chiar anul acesta, la Nottingham. Britanica a ajuns până pe locul 4 în ierarhia feminină, poziție pe care a ocupat-o în iulie 2017. În ultima vreme, talentata jucătoare căzuse mult în clasament și se afla pe locul 113.

Tot în 2017, Konta a fost protagonista unui scandal care a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Ea l-a acuzat pe Ilie Năstase, pe atunci căpitan-nejucător al României, că i-a adresat cuvinte jignitoare. Fostul lider ATP a fost dat afară de pe stadion în timpul meciului dintre britanică și Sorana Cîrstea. Pe deasupra, a primit și o suspendare drastică din partea reprezentanților ITF.