Anunțul FRF despre meciul România – Belarus. Ce trebuie să știe suporterii care merg pe Arena Națională

George Drafta 27.03.2023, 21:09
Anunțul FRF despre meciul România – Belarus. Ce trebuie să știe suporterii care merg pe Arena Națională

România dispută marţi seară al doilea meci din preliminariile Euro 2024, împotriva naţionalei din Belarus.

Partida are loc pe Arena Naţională, iar la joc sunt aşteptaţi peste 35.000 de fani. Federaţia Română de Fotbal a avertizat spectatorii cu privire la obligaţiile pe care le au în interiorul arenei. Astfel încât partida să se desfăşoare fără incidente nedorite.

Unul dintre lucrurile pe care nu au voie să le facă suporterii selecţionatei noastre este să afişeze mesaje cu caracter politic. Ştiindu-se şi faptul că adversara de mâine seară reprezintă o ţară acuzată că oferă ajutor Rusiei în războiul din Ucraina.

 Arena Naţională va gădzui primul meci de pe teren propriu al tricolorilor în această campanie de calificare
Arena Naţională va gădzui primul meci de pe teren propriu al tricolorilor în această campanie de calificare

Atenţionări pentru suporteri

Toţi cei care vor avea acces pe stadion la jocul din calificări nu vor avea voie să introducă în arenă vuvuzele, umbrele sau animale de companie.

„Încălcarea acestora poate duce la expulzarea contravenientului din interiorul Arenei Naţionale, poate declanşa punerea în aplicare a interdicţiei de acces în arenele sportive din România şi poate atrage – după caz – răspunderea civilă, disciplinară, contravenţională sau penală”, este comunicatul postat pe siteul FRF.

Accesul pe stadion se va face începând cu ora 19:30. Cu mai bine de două ore înainte de primul fluier a întâlnirii. Copiii de până în 14 ani vor avea acces doar însoţiţi de un adult.

Imagine din amicalul jucat în toamna lui 2020, pe arena
Imagine din amicalul jucat în toamna lui 2020, pe arena „Ilie Oană”

Fără înfrângere cu ex-sovieticii

România şi Belarus s-au întâlnit până acum de cinci ori în partide oficiale sau amicale. Prima dublă a avut loc în preliminariile Euro 2008 şi a fost tranşată identic de tricolori. A fost 3-1 atât la Bucureşti cât şi la Minsk, iar victoriile ne-au ajutat să câştigăm grupa de calificare şi să mergem la Euro.

La vremea respectivă în echipa adversarilor noştri de marţi seară evolua şi Alexandr Hleb, fotbalist trecut pe la Arsenal şi Barcelona.

AAlexandr Hleb este cel mai cunoscut juc[tor bielorus din istorie
Alexandr Hleb este cel mai cunoscut jucător bielorus din istorie
Şi pentru Euro 2012 am fost în grupă tot cu Belarus. Dar de această dată nu am mai izbutit să câştigăm vreun joc. A fost 0-0 în deplasare şi 2-2 pe Arena Naţională.A fost şi un amical disputat la Ploieşti în toamna lui 2020. Unul cu multe goluri, încheiat cu victoria României, scor 5-3. Oaspeţii au reuşit să punctete de trei ori şi să rateze şi un penalty după ce tabela arăta scorul de 5-0 în minutul 55 în favoarea formaţiei pregătită atunci de Mirel Rădoi.

Urmăriți Playsport.ro și pe