Anunțul momentului. Decizia Ligii Spaniole de Fotbal în legătură cu transferul lui Messi la Barcelona

Bogdan Solomon 07.06.2023, 14:06
Anunțul momentului. Decizia Ligii Spaniole de Fotbal în legătură cu transferul lui Messi la Barcelona

Liga Spaniolă de Fotbal (La Liga) a luat o decizie de ultimă oră în legătură cu posibila revenire a lui Lionel Messi la Barcelona după doi ani de „pribegie”. Acesta și-a încheiat oficial conturile cu PSG.

Decizie de ultimă oră a Ligii Spaniole. Are legătură cu transferul lui Messi la Barcelona

Concret, planul de viabilitate al grupării blaugrana a primit undă verde pentru următoarele două sezoane, ceea ce înseamnă că pot fi efectuate transferuri, inclusiv cel al argentinianului. Președintele Juan Laporta caută cu înfrigurare alături de întreaga conducere cea mai bună soluție pentru a îndeplini marele vis al fanilor.

Potrivit vicepreședintelui economic, Eduard Romeu, revenirea lui Messi pe „Cam Nou” implică, totodată, vânzarea activelor, astfel încât fair play-ul financiar să fie respectat. Cert este că acesta își dorește să evolueze din nou pentru echipa de suflet, lucru confirmat inclusiv de tatăl său, care a purtat primele runde de negocieri cu Laporta.

„Leo vrea să revină la Barcelona și mie mi-ar plăcea foarte mult să-l văd înapoi la Barcelona. Barcelona reprezintă o opțiune, fără dubii. Am vorbit recent, dar nimic concret. Încă nu e nimic, mai avem de pus la punct foarte multe lucruri”, a declarat Jorge Messi. Și Antonela – soția septuplului deținător al Balonului de Aur – ar face presiuni în acest sens, pe motiv că unul dintre cei trei copii s-a confruntat cu mari probleme de adaptare la Paris.

De asemenea, acordul cu La Liga îi permite Barcelonei să înregistreze noile contracte semnate de Pablo Peez Gavira „Gavi”, Ronald Araujo, Sergi Roberto şi Inaki Pena, respectiv viitorul acord cu Alejandro Balde, căruia i s-a propus prelungirea. Lor li se adaugă Inigo Martinez, transferat din postura de jucător liber de contract.

Pique, nedumerit: „Noi am plecat, dar problemele continuă”

La câteva luni distanță de momentul în care și-a reziliat contractul și a pus punct carierei de fotbalist pentru a ajuta Barcelona în legătură cu îndeplinirea fairplay-ului financiar, Gerard Pique a mărturisit că nu-și poate explica situația actuală a clubului. Asta pentru că problemele persistă, deși jucătorii cu salarii mari au plecat rând pe rând.

„Sunt fericit că am plecat, pentru că Barcelona și-a putut micșora masa salarială, dar este amuzant, pentru că noi am plecat, dar problemele cu fairplay-ul financiar continuă. Cine mai trebuie să plece? În teorie, salariile noastre erau cele care cauzau acele probleme. Am plecat toți. Acum nu mai suntem, dar în continuare nu pot semna jucători”, a răbufnit fostul căpitan al Barcelonei.

Urmăriți Playsport.ro și pe