Anunțul momentului despre Ion Țiriac. A bătut palma, iar știrea a ajuns în toate colțurile lumii

Giosanu Catinca 18.11.2022, 08:51
Anunțul momentului despre Ion Țiriac. A bătut palma, iar știrea a ajuns în toate colțurile lumii

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați foști sportivi din toate timpurile din România. Conform celor de la Forbes, acesta are o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari. El activează cu afaceri în imobiliare, automobile, dar și servicii financiare.

Ion Țiriac nu se dezminte

Celebrul afacerist deține o colecție impresionantă de mașini. Fostul tenismen român, unele dintre ele fiind unicat. Cele mai multe mașini din colecția sa sunt din gama Rolls-Royce.

Fostul mare tenismen a recunoscut, în cadrul unui interviu că a pierdut numărul autoturismelor din colecție, dar și-a estimat colecția de mașini de lux undeva între 350 și 400 de exemplare.

Miliardarul şi-a adăugat la colecţia de maşini un nou bolid

Oricât de multe mașini ar avea, niciodată nu o să fie suficient. Ion Țiriac și-a cumpărat cel mai rapid SUV din lume, conform promotor.ro.

Ion Țiriac a pus mâna pe un Lamborghini Urus modificat. Mașina cu preț de pornire de peste 200.000 de euro are motor V8 biturbo de 4.0 litri și atinge o viteză de până la 305 km/h. Pentru fostul mare jucător de tenis nu a fost însă suficient.

El a ales să aducă îmbunătățiri la modelul al cărui motor dezvoltă 650 de cai putere și un cuplu de 850 Nm.

E unic în România

Urus-ul care se găsește în garajul lui Ion Țiriac are un kit ABT care îi adaugă încă 60 de cai putere. Asta înseamnă că bolidul are acum 710 de cai putere și un cuplu de 910 Nm. Modificările au fost realizate de către cei de la ABT, o firmă specializată în acest domeniu din Grupul Volkswagen.

SUV-ul de culoare neagră a primit și dungi de culoare galbenă pe caroserie. Acestea se asortează perfect cu etrierele galbene. Modelul cu această configurație a intrat în producție în mai 2020, însă fostul tenismen român l-a achiziționat cu mult timp înainte.

”Schimbăm în fiecare lună 20-30 de mașini”

Fanii omului de afaceri nu s-au mirat foarte tare când au auzit că Ion Țiriac este primul care are noul Lamborghini Urus. Ei sunt conștienți de puterea pe care o are miliardarul român.

Fostul președinte al Federației Române de Tenis a acordat un interviu în care a recunoscut că nu va renunța niciodată la colecția impresionantă de mașini pe care o deține la București.

Asta rămâne așa cum este, pentru copiii care vin sau pentru tinerii care cresc, pentru doritori, pentru București.

Încet-încet, vin oamenii de la aeroport direct aici, să vadă colecția. E surprinzător, pentru că nu am făcut nicio publicitate, nici în oraș, nici internațional.

Oamenii au aflat de ea, iar aici înăuntru schimbăm în fiecare lună 20-30 de mașini. Ies afară unele, intră altele, iar unele suferă reconstituiri, în atelier.

Realitatea însă e că astăzi nu mai sunt mecanici, așa că durează.”, a declarat Ion Țiriac, potrivit sport.ro.