Marea comoară pe care Ion Țiriac a descoperit-o tocmai acum. Miliardarul a anunțat că trăiește cea mai frumoasă perioadă

Bordei Radu 15.11.2022, 22:00
Marea comoară pe care Ion Țiriac a descoperit-o tocmai acum. Miliardarul a anunțat că trăiește cea mai frumoasă perioadă

Ion Țiriac se laudă cu cea mai impresionantă colecție de automobile din România. Bolizii de zeci de milioane ai miliardarilor stârnesc admirația oamenilor, care pot admira mașinile de lux strânse toată viața de fostul tenismen.

Ce îl bucură cel mai tare pe Ion Țiriac la colecția lui de mașini de lux. „Am ajuns la vârsta la care apreciez asta”

Miliardarul este cunoscut pentru plăcerea sa pentru bolizi de lux. Țiriac nu s-a uitat niciodată la bani când a fost vorba să își satisfacă pasiunea. Iar acum a descoperit un nou motiv pentru care să se bucure de colecția lui impresionantă. O recunoaște chiar omul cu o avere de peste 1,5 miliarde de euro.

Uneori mă întreb ce naiba m-a pus să mă chinui atât cu ele. Aici, la expoziție, totul este funcțional, de multe ori verific chiar și eu, mă bag să fiu sigur că nu sunt probleme. Dar apoi vine și răspunsul la efortul meu.

Eu îmi aduc aici în jur de sute, până la o mie de copii. Trimit autobuze la școală, vin copiii în autobuz, îi vezi aici, cu carnețelele în mână. Vin la mine și-mi spun: Nu e corect ce spuneți dumneavoastră acolo. Mașina a fost înscrisă în 1954, dar ea este tip ’53.

Eu îi întreb de unde până unde știu ei. „Păi ne-ați spus acum două luni, iar de-atunci citesc tot timpul”. Copii de 12 ani. Asta nu se plătește, îți crește inima când îi vezi. Cred că sunt la vârsta la care nu mai am altele de făcut, a recunoscut magnatul, la Pro Arena

Singurul lux la care nu poate renunța Ion Țiriac

Cum resursele financiare îi permit aproape orice lux, Ion Țiriac a dezvăluit recent care este lucrul la care nu poate renunța niciodată. Omul de afaceri deține brevet de pilot și a înființat încă din 1997 o companie aviatică. Flota deținută de compania lui Țiriac este formată din trei aeronave și un elicopter. Fostul mare sportiv a explicat că încă își pilotează singur aeronavele care îi conferă o libertate de mișcare extraordinară și fără de care nu ar putea călători atât de mult.

Vorbind de avioane, e singurul lux care mi-l permit în lume şi fără de care n-aș putea să fiu astăzi în Italia, poimâine în Germania, pe urmă mă duc în Spania. Ăsta e singurul lux, că cu bicicleta nu pot să mă duc, trotinete cu motor nu erau pe vremea mea, așa că nici cu aia nu știu cum să umblu.

Săptămâna trecută (n.r. când a pilotat ultima dată). Eu le pilotez pe toate ale mele și pilotez mai mult decât un pilot la TAROM.

Am încercat să zbor cu 2-3 odată și imposibil, vă spun. Şi, atunci, am avioane care nu sunt ale mele, sunt ale companiei. Dar eu în general zbor cu ăsta mai mare, că îmi place mai mult. Am unul care e numai pentru Africa, care este extraordinar, ca aterizează pe orice, pe terenul de fotbal, unde vrei”, a declarat Ion Țiriac pentru Antena3.ro.