Anunțul momentului. „FCSB se va întoarce în Ghencea”. Care e logica din spatele declarației

Gabriel-Alexandru Ioniță / 11.10.2021, 23:08
Anunțul momentului. „FCSB se va întoarce în Ghencea”. Care e logica din spatele declarației

FCSB a fost foarte aproape să revină în Ghencea pentru meciul de Liga 1 cu Academica Clinceni. Atunci însă, echipa lui Gigi Becali a fost împiedicată să facă acest lucru de un „tertip” la care au apelat cei de la CSA Steaua.

Roș-albaștrii au insistat atunci ca meciul din Liga Națională de rugby contra celor de la Universitatea Cluj să se dispute în Ghencea. Asta deși el era programat inițial la Cluj-Napoca.

Marius Avram este sigur că FCSB va juca în cele din urmă pe noul stadion din Ghencea

Astfel că cererea echipei lui Gigi Becali a fost respinsă. Clubul Sportiv al Armatei nu va putea însă la nesfârșit să apeleze la acest gen de acțiuni pentru a evita FCSB să joace pe noua arenă Steaua.

Sau cel puțin așa crede fostul arbitru FIFA Marius Avram. El a explicat că oficialii Ministerului Apărării au obligația să închirieze stadionul celor care plătesc pentru acest lucru pentru a amortiza din costurile de întreținere a arenei.

Astfel că, în opinia sa, mai devreme sau mai târziu, FCSB va ajunge să își dispute meciurile de pe teren propriu pe noua arenă din Ghencea. Mai ales, a adăugat el, că CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1 pentru moment și un stadion de un asemenea calibru merită să găzduiască și meciuri de acest nivel.

Este vorba despre bani publici și nu pot să facă diferența între echipe în momentul respectiv. Dacă îl primim pe CSA, nu îl primim pe FCSB, numai așa pe un criteriu aleatoriu. Pur și simplu, este o obligație a autorităților centrale să pună la dispoziția celor care cer aceste stadioane. Pe bani bineînțeles. Pentru că stadioanele astea trebuie să producă, cel puțin cât să își acopere cheltuielile de administrare care sunt foarte mari.

Cel puțin, în cazul stadionului din Ghencea, am înțeles că sunt cheltuieli foarte mari. Și atunci, cum poți să spui «Nu îl las că nu vreau pe X că are să îmi dea bani»? Mi se pare un pic contrar legii. Nu ai voie să ai orgolii când ești o instituție de stat. Privatul poate să facă ce vrea!

„Până când poți să o duci cu asta?”

Că folosesc aceste tertipuri că au pus un meci de rugby sau ce s-a întâmplat de fapt acolo în ziua respectivă ca să nu joace FCSB pe stadion… Ok, până când poți să o duci cu asta? Nu poți să o duci la infinit. Eu sunt convins că FCSB va juca în Ghencea. Mai ales că CSA nu are drept de promovare”, a spus Marius Avram conform ProSport.