Anunțul momentului în fotbalul românesc. Claudiu Petrila este aproape de un transfer în Bundesliga

Gabriel-Alexandru Ioniță / 31.12.2021, 11:43
Anunțul momentului în fotbalul românesc. Claudiu Petrila este aproape de un transfer în Bundesliga

Claudiu Petrila a avut un an 2021 foarte bun la CFR Cluj. Fotbalistul în vârstă de 21 de ani a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai campioanei. Profitând de regula U21, el a fost titular în mai toate meciurile de campionat până să sufere o pubalgie la începutul lunii noiembrie.

Petrila a jucat nu mai puțin de 24 de meciuri în toate competițiile în acest sezon și a marcat 5 goluri, oferind și 3 pase decisive. Evoluțiile sale foarte bune nu au trecut neobservate și a apărut imediat interes din partea mai multor cluburi din străinătate pentru internaționalul român de tineret.

Claudiu Petrila este dorit de Hertha Berlin

Printre posibilele sale destinații s-au vehiculat în ultimele luni AS Roma, Lille, dar și mai multe cluburi din Major League Soccer. Iar, mai nou, se pare că există interes din Bundesliga pentru Claudiu Petrila.

Potrivit prosport.ro, Hertha Berlin îl dorește pe român și este dispusă să plătească în schimbul său o sumă cuprinsă între 5 și 6 milioane de euro. De asemenea, fotbalistul ar urma să aibă în capitala Germaniei un salariu de 800.000 de euro pe  sezon.

Hertha Berlin pregătește o campanie de achiziții masivă în această iarnă după ce a terminat anul doar pe locul 11 în Bundesliga. Astfel, formația antrenată de Tayfun Korkut va face cel mai probabil mai multe achiziții în această fereastră de mercato, nemții dorind să se întărească în toate compartimentele.

Oficialii campioanei au confirmat interesul pentru jucătorul lor

Interesul pentru Claudiu Petrila a fost confirmat recent de Bogdan Mara, directorul sportiv al campioanei CFR Cluj. Acesta a dezvăluit că au existat mai multe echipe care s-au interesat de tânărul fotbalist de bandă în ultimele luni.

Au fost la meciuri mai mulţi specialişti de la cluburi din străinătate care l-au urmărit pe Petrila. Dar şi pe alţi jucători de la noi. Au fost scouteri din MLS, de la Roma, de la Lille şi de la alte cluburi. Dar în ziua de azi oamenii fac rapoarte. Urmăresc un jucător de-a lungul mai multor meciuri şi apoi i se face o fişă. Petrila este un fotbalist talentat, care şi-a crescut mult nivelul în ultima perioadă”, a spus Mara în urmă cu câteva săptămâni.

Claudiu Petrila mai are contract cu CFR Cluj până în iunie 2023. Ceea ce înseamnă că există riscul ca formația din Gruia să îl piardă gratis nu peste foarte mult timp. Astfel, clujenii trebuie neapărat să îl cedeze cât mai curând sau să îi prelungească înțelegerea. În acest moment, jucătorul de 21 de ani este cotat de Transfermarkt la 1.1 milioane de euro.

Planul grandios pus la cale de Neluțu Varga pentru CFR Cluj. Ar fi o lovitură de imagine pentru România