Anunţul momentului în tenisul mondial! Când va reveni pe teren una dintre rivalele Simonei Halep

George Drafta 26.10.2022, 15:51
Anunţul momentului în tenisul mondial! Când va reveni pe teren una dintre rivalele Simonei Halep

Angelique Kerber a ieşit din circuitul feminin la sfârşitul lunii august, după ce a anunţat că urmează să devină mamă.

Eliminarea în 16-imile de finală ale turneului de grand slam de la Wimbledon a fost ultima prezenţă pe teren a nemţoaicei care va împlini 35 de ani pe 18 iainuarie. Ea a ratat astfel participarea la US Open după ce a aflat că este însărcinată.

„Am vrut cu adevărat să joc la US Open, dar am decis în cele din urmă că doi contra unu nu reprezintă o competiție corectă. Pentru următoarele luni, voi lua o pauză de la călătoriile ca jucătoare de tenis, dar cred că totul se întâmplă din cel mai bun motiv posibil. Îmi veți lipsi cu toții! New York a reprezentat un loc important pentru cariera mea.

US Open are un loc special în inima mea și mi-aș fi dorit să-mi iau “la revedere” pe teren, înainte de a lua o pauză din circuit. Să fiu un sportiv profesionist înseamnă totul pentru mine, dar sunt recunoscătoare pentru noul drum pe care mă îndrept. Sinceră, sunt emoționată și încântată în același timp. Vă mulțumesc pentru susținerea neîncetată, înseamnă totul pentru mine”, a fost mesajul transmis la acea vreme de sportiva din Germania.

Kerber va deveni mamă în martie 2023
Kerber va deveni mamă în martie 2023

Se ştie şi momentul revenirii

Însă vestea bună pentru fanii ei a fost anunţată de curând de Angelique Kerber. Câştigătoarea a trei titluri de grand slam a dezvăluit când are de gând să se întoarcă pe terenul de tenis. La doar şase luni de la naşterea programată în luna martie a anului viitor. La fericitul eveniment ea va fi cu siguranţă însoţită de partenerul ei, antreprenorul Franco Bianco, în vârstă de 38 de ani.

”Cred că voi reveni spre finalul anului. Mai degrabă la New York, decât la Wimbledon, dar dacă e posibil să joc la Wimbledon, o voi face cu bucurie. Nu mă voi grăbi, pentru că atunci când voi reveni vreau să o fac cum trebuie. Voi ataca din prima şi nu voi juca turnee pentru pregătire. Nu vreau să îmi ies complet din mână. Acum am mai mult timp şi mă pot bucura de toate şi pot aborda totul mai relaxată”, a transmis Kerber pentru publicaţia germană Bild.

Kerber nu renunţă la visul de a participa la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris. La ediţia de la Rio din 2016, nemţoaica a pierdut finala în dauna portoricancei Monica Puig. Angelique a fost lider al clasamentului WTA timp de 31 de săptămâni. Perioadă în care rivalitatea cu Simona Halep a atins cele mai înalte cote.

Urmăriți Playsport.ro și pe