Prietena româncei Simona Halep se întoarce. Anunțul făcut de fostul număr 1 mondial, Angelique Kerber

Robert Zanfir 27.09.2022, 19:41
Prietena româncei Simona Halep se întoarce. Anunțul făcut de fostul număr 1 mondial, Angelique Kerber

Angelique Kerber (34 de ani, 71 WTA) a anunțat că vrea să revină la fileu cât mai repede după ce va naște. Germanca este una dintre prietenele Simonei Halep, în circuitul WTA.

Abia și-a anunțat retragerea din sportul de mare performanță, că se și gândește să revină. Kerber a intrat ultima dată pe terenul de tenis în luna iulie. Atunci, era învinsă în turul 3 de la Wimbledon de Elise Mertens. În așteptarea unui copil, Kerber se gândește deja la revenirea la fileu. Germanca i-ar putea da o doză de optimism și Simonei Halep. Fosta câștigătoare de Roland Garros se reface după divorțul prin care a trecut recent.

Angelique Kerber și-a anunțat revenirea în tenis

Angelique Kerber, de trei ori câștigătoare de Grand Slam, visează să joace la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Nemțoaica are deja în palmares o medalie de argint, câștigată la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Angie a ratat participarea la ediția din acest an a US Open. Trofeul marelui turneu american, alături de Wimbledon și de Australian Open fac parte din palmaresul germancei.

„Nu ratasem niciun Grand Slam în ultimii 13 ani. De aceea, situația actuală este una nouă pentru mine. Însă nuu există un motiv mai frumos pentru a lua o pauză din tenis. Continui să fac sport pentru a mă menține în formă și joc în continuare tenis.

Se întâmplă ca sportul să facă parte din viața mea. Dar, firește, nu voi exagera. Am multă experiență și știu exact ce este bine pentru mine și ce nu este bine.

Voi încerca să intru în formă şi să revin în circuit, dar fără să grăbesc lucrurile. Şi atunci voi vrea să dau totul. Dacă fac ceva, atunci s-o fac cum trebuie”’, a declarat Kerber într-un interviu pentru Porsche Newsroom, publicat marţi.

7-7 este rezultatul meciurilor directe dintre Angelique Kerber și Simona Halep.

Angelique Kerber ajungea pe prima poziție în clasamentul WTA pe 12 septembrie 2016. Sportiva din Germania a câștigat 14 titluri WTA și are în carieră 673 de victorii și 363 de înfrângeri. 31.886.468 de dolari este averea adunată până acum doar din tenis.

Mi-ar plăcea foarte mult să joc acolo. Am participat la Jocurile de la Londra şi la Rio de Janeiro. Este ceva special să joci pentru ţara ta la un eveniment atât de important. Mi-ar plăcea să am acel sentiment din nou. E destul de mult timp până atunci, aşa că nu sunt sub nicio presiune”,
Angelique Kerber