Anunțul momentului pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă la Parma. Vine legenda pe Ennio Tardini

Ștefănescu Dragoș / 14.06.2021, 12:56
Anunțul momentului pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă la Parma. Vine legenda pe Ennio Tardini

Parma, echipa românilor Man și Mihăilă este foarte aproape de un transfer spectaculos. Conducătorii echipei parmegiane au ambiții mari chiar dacă echipa a retrogradat în Serie B. Aceștia vor să-l aducă la echipă pe marele portar Gianluigi Buffon.

După două decenii la Juventus

După 20 de ani în care a jucat pentru Juventus aventura lui Buffon la echipa torineză a ajuns la final. Contractul portarului italian se încheie la finalul lunii iunie acesta devenind jucător liber. În tricoul bianconerilor Buffon a bifat 685 de partide și a câștigat 10 titluri în Serie A, 1 titlu în Serie B, 5 Cupe ale Italiei și 6 Supercupe ale Italiei. Marele regret al portarului este ratarea câștigării Ligii Campionilor cu Juventus, cu care a ajuns în 3 finale dar toate pierdute de bianconeri.

Barcelona pe urmele lui Buffon

Ajuns la 43 de ani Buffon nu duce lipsă de oferte. Mai multe cluburi și-au arătat interesul pentru transferul său. Parma, Barcelona, Beșiktaș, Panathinaikos, Benfica, dar și două cluburi din Brazilia și-l doresc între buturi pe portarul italian.

Cea mai surprinzătoare ofertă este cea venită din partea clubului FC Barcelona. Clubul catalan este în căutarea unui jucător cu experiență care să fie rezerva portarului titular Marc-Andre Ter Stegen.

Buffon a declinat oferta catalanilor el dorindu-și transferul la o echipă care să-i garanteze postul de titular. Motivul din spatele deciziei sale ar fi legat de Campioantul Mondial din 2022. Portarul își dorește să prindă un loc în lotul „Squadrei Azzurra” pentru turneul final din Qatar, iar singurul mod în care ar putea reuși acest lucru este să aibă meciuri în picioare.

Legenda Buffon lângă Man și Mihăilă

Cea mai aproape de transferul legendarului portar italian este Parma. Șansele ca transferul să se perfecteze sunt foarte mari având în vedere faptul că Parma este echipa care l-a lansat în fotbal pe Gialuigi Buffon. El a fost crescut de clubul parmegian pentru care a evoluat timp de șase sezoane între 1995 și 2001. În perioada în care Buffon a jucat la Parma, echipa era o adevărată forță a fotbalului european .

Echipa de pe Ennio Tardini a cucerit Cupa Italiei (1998-1999), Super Cupa Italiei (1999) și Cupa UEFA (1998-1999). În 2001 Parma l-a vândut pe Buffon la Juventus Torino pentru suma de 52,88 milioane de euro.

Chiar dacă a retrogradat în Serie B, Parma, echipa românilor Man și Mihăilă, are ambiții mari. Conducatorii clubului italian vor să construiască noua echipă a Parmei în jurul celor „două perle din România”, cum au fost botezați fotbaliștii români de presa din Italia. Transferul unui jucător cu experiența lui Buffon ar fi de foarte bun augur pentru jucătorii tineri pe care îi are în lot clubul parmegian.

În ultimele zile au apărut tot mai multe voci în presa italiană care anunță iminenta revenire a lui Buffon pe Ennio Tardini. Astfel SkySport anunță prin expertul său Gianluca di Marzio că legendarul portar urmează să semneze contractul săptămîna aceasta.

Buffon merge la Parma, săptămâna aceasta va semna contractul pe doi ani cu o clauză de plecare care va permite o separare la scadența primului an de contract, în cazul în care părțile nu s-ar înțelege”, a declarat Di Marzio.

Cel mai probabil în zilele următoare transferul lui Buffon la Parma va fi oficializat.