Anunțul șoc al lui Ion Crăciunescu despre Istvan Kovacs: „Din ce știu eu, el nu va arbitra la Campionatul Mondial”

Ștefănescu Dragoș 30.11.2022, 08:56
Anunțul șoc al lui Ion Crăciunescu despre Istvan Kovacs: „Din ce știu eu, el nu va arbitra la Campionatul Mondial”

Istvan Kovacs este prezent la Cupa Mondială din Qatar, însă până acum nu a arbitrat niciun meci. Românul a fost delegat la șapte partide din postura de arbitru de rezervă. Situația a fost comentată de Ion Crăciunescu. Acesta a aflat că Istvan Kovacs a fost trimis în Qatar doar ca arbitru suport. Astfel, șansele ca el să conducă un meci de la centru sunt foarte mici.

Ion Crăciunescu știe de ce Istvan Kovacs nu a arbitrat  niciun meci în Qatar

Istvan Kovacs (38 de ani) este singurul arbitru central român prezent la Cupa Mondială din Qatar. De la începutul competiției el a fost delegat la cinci partide din faza grupelor. De fiecare dată însă din postura de arbitu de rezervă. Kovacs va avea același rol și la meciurile Arabia Saudită – Mexic și Croația – Belgia.

Situația lui Istvan Kovacs a fost comentată de Ion Crăciunescu. Fostul mare arbitru susține că deține o informație potrivit căreia Kovacs a fost trimis în Qatar doar ca arbitru suport. Mai exact, ”centralul ” din Carei va arbitra un meci doar dacă un arbitru mai bine cotat se accidentează. Astfel, șansele ca românul să conducă de la centru vreun meci în Qatar sunt foarte mici.

Am o informație despre Istvan Kovacs că el a venit la Campionatul Mondial ca arbitru suport, adică pe lista de rezerve. Așa s-a făcut acum, de asta a fost numai arbitru de rezervă, poate să arbitreze numai dacă se accidentează cineva.

Ce îl avantajează pe el e că pe lista suport sunt trecuți cei tineri, care sunt de perspectivă.

I se va da un meci doar dacă se va accidenta cineva și va fi ales el de pe lista suport. E un mare succes pentru noi și pentru el, îl felicit că a ajuns acolo.

E la un Campionat Mondial, câștigă niște bani foarte frumoși și e bine pentru el, cum să nu fie. Sper să prindă un meci, dar cu cât se avansează mai mult în competiție e din ce în ce mai greu”, a spus Ion Crăciunescu la Digi Sport.

Basarab Panduru, ironii fine la adresa lui Kovacs. ”E cel mai elegant”

Basarab Panduru a comentat în manieră proprie faptul că Istvan Kovacs nu a arbitrat încă niciun meci de la Cupa Mondială din Qatar. Fostul mare internațional a făcut câteva ironii fine la adresa ”centralului” român. Totuși, Panduru a admis că simpla delegare la un turneul final mondial este o performanță.

E cel mai elegant, arată cel mai bine. E atât de bun, nu ține nimeni timpul mai bine decât el! Acum serios, să ajungi acolo înseamnă ceva! Dacă nu ar primi niciun meci, vi se pare ceva în neregulă? Să nu îți dea niciun meci? E o problemă să fii singurul care nu primește nimic?”, a spus Basarab Panduru, la Orange Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe