„Apărăăă Tătărușanu” după o pauză prelungită. Portarul lui AC Milan a primit cea mai bună veste

Radu Bordei 12.01.2021, 12:47
„Apărăăă Tătărușanu” după o pauză prelungită. Portarul lui AC Milan a primit cea mai bună veste

„Apărăăă Tătărușanu” după o pauză prelungită. Portarul lui AC Milan a primit vestea pe care o aștepta de foarte mult timp: va avea șansa să apere iarăși buturile „diavolului” milanez. Presa îl dă titular sigur în partida din această seară, din Cupa Italiei, cu AC Torino. 

Mai mult ca sigur că antrenorul Pioli va dori să menajeze o parte din titulari, pentru că Milanul este angrenată și în Europa League, dar se bate cu șanse reale și la titlu în Serie A.

„Apărăăă Tătărușanu” după o pauză prelungită

Fostul căpitan al naționalei României a acceptat că nu este titularul de drept al Milanului. Italianul Donnarumma este văzut drept marea speranță a Squadrei Azzura, dar și urmașul legendarului Gigi Buffon. De aceea nimeni nu poate apăra înaintea lui. Cel puțin în campionat, dar în competițiile de tip Cupă, Tătărușanu este cel preferat. Milanul are nevoie de tot lotul ca să reziste în competiții și să și facă performanță.

Ciprian Tătărușanu a spus adio naționalei României

Goalkeeperul român a dovedit de fiecare dată când a fost folosit că echipa se poate baza pe el. De aceea presa este convinsă că Pioli va recurge la Tătă pentru a ajuta Milanul să continue în Cupa Italiei.

A impresionat în Europa League

Tătrușanu va apăra pentru prima dată în acest an. Ultima dată a făcut-o în Europa League, la Praga, unde Milanul s-a impus în fața Spartei cu 1 la 0. Prestația portarului a fost apreciată de toată lumea, inclusiv de UEFA. De altfel Tătrușanu a fost inclus în echipa etapei. Așa că Pioli nu are emoții atunci când vine vorba să apeleze la portarul român.

Chiar dacă Milan va odihni o parte din titulari, tot va beneficia de o formație puternică, cu destui jucători de valoare. Tătrușanu ar putea fi coleg cu fotbaliști ca Dalot, adus de la Manchester United, Sandro Tonali, transferul verii din Italia, sau Brahim Diaz, mijlocașul împrumutat de la Real Madrid.

Tătărușanu a fost și el adus anul trecut, de la Lyon, cu 500.000 de euro. A fost o investiție bună pentru milanezi care și-au asigurat serviciile unui portar experimentat. Lyon a făcut și un mic profit, pentru că portarul venise gratis.

S-a retras de la națională

Din păcate naționala României nu se va mai putea baza pe unul din liderii ei. La 34 de ani, portarul și-a anunțat retragerea de la lot, după barajul ratat cu Islanda. Tătrușanu spera să fie căpitanul României la Euro, iar eșecul l-a convins să lase locul altor portari, mai tineri.

„Pierderea lui va fi resimțită” crede și psihologul naționalei, Silviu Ioniță.

Urmăriți Playsport.ro și pe