Ce spune psihologul echipei naționale despre Ciprian Tătărușanu după retragerea subită a portarului din rândul „tricolorilor”

Marian Cărăvan 22.12.2020, 14:18
Ce spune psihologul echipei naționale despre Ciprian Tătărușanu după retragerea subită a portarului din rândul „tricolorilor”

Pe 18 noiembrie, Ciprian Tătărușanu apăra pentru ultima oară poarta echipei naționale, în meciul contra Irlandei de Nord, în Liga Națiunilor. O zi mai târziu, își anunța retragerea de la Națională. Într-o scrisoare emoționantă, fotbalistul a explicat la vremea respectivă de ce a ales să se retragă din rândul „tricolorilor”. Goalkeeper-ul a fost caracterizat în câteva cuvinte de psihologul echipei naționale.

Ce spune psihologul echipei naționale despre Ciprian Tătărușanu

După 11 ani în care a activat la echipa națională, pentru care a jucat în 73 de meciuri, Ciprian Tătărușanu a considerat că a venit momentul retragerii. Cei 11 ani frumoși, așa cum i-a caracterizat fostul căpitan al echipei naționale, i-au adus multă bucurie lui Ciprian Tătărușanu. A fost de fiecare dată mândru să joace pentru România, dând totul pentru echipa națională.

Ciprian Tătărușanu a fost analizat de unul dintre oamenii importanți din staff-ul selecționerului Mirel Rădoi. Psihologul echipei naționale, omul care trebuie să pună ordine în gândurile fotbaliștilor, i-a făcut o caracterizare scurtă lui Ciprian Tătărușanu. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Playsport.ro, Silviu Ioniță a sintetizat în trei cuvinte cu mare încărcătură ceea ce înseamnă fotbalistul Ciprian Tătărușanu.

„Calm, pozitiv, pasionat”, a afirmat Silviu Ioniță despre Ciprian Tătărușanu, goalkeeper-ul cu 73 de selecții la echipa națională.

Ciprian Tatarusanu s-a despartit de echipa nationala dupa 11 ani
Ciprian Tatarusanu s-a despartit de echipa nationala dupa 11 ani

Ciprian Tătărușanu s-a despărțit cu emoție de echipa națională

După 11 ani în care a bifat 73 de meciuri pentru „tricolori”, Ciprian Tătărușanu a considerat că e momentul retragerii de la echipa națională. Pe 19 noiembrie 2020, a explicat totul într-o scrisoare emoționantă.

„Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa națională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare și mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat și pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil.
În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie”, a scris Ciprian Tătărușanu.

Fotbalistul mărturisește că a dat totul pentru echipa națională.

„Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea.

Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!”, și-a încheiat Ciprian Tătărușanu mesajul de suflet.

Ciprian Tatarusanu a semnat in acest an cu AC Milan
Ciprian Tatarusanu a semnat in acest an cu AC Milan

Ciprian Tătărușanu continuă aventura în Serie A, la AC Milan

Ciprian Tătătușanu a debutat la naționala României în 2010. De atunci a adunat 73 de partide pentru tricolori. Se clasează pe locul 17 într-o ierarhie all-time a celor care au evoluat pentru prima reprezentativă (fiind la egalitate cu fostul selecționer, Cosmin Contra).

După retragerea de la echipa națională, Ciprian Tătărușanu își va continua cariera la echipa sa de club, AC Milan, cu care a semnat în această vară.

Născut pe 9 februarie 1986, Ciprian Anton Tătărușanu a jucat de-a lungul carierei la formațiile Juventus București, Gloria Bistrița, Steaua, Fiorentina, Nantes, Lyon, iar în prezent este legitimat la AC Milan.

Urmăriți Playsport.ro și pe