Apare un nou club milionar în Liga 1! Salarii mari și investiții masive când nimeni nu se aștepta: vrea să-i ia coroana lui CFR Cluj. Exclusiv

Alex Matei 03.06.2023, 12:01

Se schimbă puterea la Cluj? Asta vrea Universitatea prin investițiile pe care le plănuiește în noul sezon.

U n-a aplicat pentru licența de Europa, astfel că n-ar fi putut participa în preliminariile Conference League nici dacă o bătea pe Sepsi în finala de Cupă de la Sibiu. Dar șefii echipei se pregătesc de schimbări mari în perioada următoare pentru a duce Universitatea către o nouă eră. Vizează completarea lotului și nu vor să facă economii în drumul spre playoff.

Jucătorii chemați la Cluj au fost convinși cu salarii importante, de top 6. Prima lovitură a fost Daniel Popa, fostul atacant al Chindiei și al lui Dinamo. Vârful a primit o primă de instalare în valoare de 30 000 de euro și un salariu lunar de 12 000 de euro pe lună în cei doi ani de contract cu U. Tot bani mulți a primit și Doru Popadiuc, adus pe Cluj Arena tot pe filiera retrogradatei Chindia. Mijlocașul ofensiv a luat 20 000 de euro la semnătură și va avea 10 000 de euro pe lună salariu. O a treia lovitură o reprezintă păstrarea lui Alex Chipciu, fotbalist care a fost curtat și de FCSB vara asta. Chipciu și-a călcat pe sufletul roș-albastru și a continuat cu Universitatea, unde a atins un nivel excelent de formă sezonul trecut.

Vis de Europa

Marea necunoscută a momentului la U este numele antrenorului care va avea misiunea de a conduce echipa către pozițiile europene. După tratative eșuate cu Bergodi, Universitatea a luat legătura cu Viorel Moldovan, însă o decizie fermă în privința noului tehnician n-a fost încă luată.

Ioan Ovidiu Sabău a refuzat să continue ca principal, nesigur că valoarea actuală a lotului i-ar permite să se lupte pentru obiectivele spre care țintește societatea.

Urmăriți Playsport.ro și pe