Apel al lui Sorin Cârțu la conducerea fotbalului românesc: „În condițiile astea, campionatul trebuie oprit”

Ștefănescu Dragoș / 12.11.2021, 13:06
Apel al lui Sorin Cârțu la conducerea fotbalului românesc: „În condițiile astea, campionatul trebuie oprit”

Valul patru al pandemiei de COVID-19 a lovit puternic România. Situația sanitară alarmantă a dus la introducerea de noi restricții în țara noastră. După ce prezența suporterilor pe stadioane a fost interzisă, Sorin Cârțu face un apel la conducerea fotbalului românesc.

Sorin Cârțu, apel la conducerea fotbalului românesc

România a fost lovită din plin de valul patru al pandemiei de COVID-19. Numărul mare de infectări zilnice dar și numărul mare de decese au dus la introducerea de noi restricții în țara noastră. Fotbalul a fost direct afectat de noile restricții intrate în vigoare pe 25 octombrie. Accesul spectatorilor pe stadioanele din România a fost interzis în totalitate, producând nemulțumirea în rândul cluburilor din Liga 1.

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, nu este de acord cu interzicerea spectatorilor pe stadioane. Oficialul craiovean este de părere că suporterii ar trebui lăsați să revină pe stadioane dacă incidența cazurilor scade. Dacă nu va putea fi posibil la nivel național, Cârțu spune că, măcar în regiunile unde incidența este scăzută, lumea ar trebui lăsată să urmărească meciurile din tribune. În caz contrar, oficialul craiovean a propus chiar întreruperea campionatului până când toți suporterii vor avea permisiunea să revină pe stadioane.

Se aude că luna viitoare va începe lumea să vină la stadion. Știu că a început să scadă incidența. La noi în Craiova, este sub 5%. Este absurd să privăm lumea de dreptul de a vedea meciurile. Nu înțeleg de ce să nu se dea drumul. Nu mai este un risc atât de mare.

Dacă nu este posibilă împărțirea pe regiuni, să propunem să se întrerupă campionatul. Cel puțin noi suntem privați de avantajul suporterilor. Să nu se mai joace, să se întrerupă și să jucăm când se va da drumul. Este bătaie de joc. Să oferim avantajul ăsta măcar pentru cei vaccinați. Așa, toată lumea este pedepsită”, a declarat Sorin Cârțu la Digi Sport.

Sorin Cârțu, reacție dură la adresa FRF

Înaintea partidei cu Islanda, Sorin Cârțu a dat câteva declarații dure la adresa FRF. Președintele craiovean a vorbit despre situația lui Mirel Rădoi la echipa națională a României. Cârțu consideră că FRF a dat dovadă de amatorism în cazul lui Rădoi.

Federația a dat dovadă de amatorism. Este total aiurea să am un contract cu cineva care se termină după preliminarii. Și dacă mă calific după locul 1 sau 2, ce făceam? Aduceam alt antrenor? Pandemie sau nu, e posibilitatea să faci un act adițional. Sunt lucruri simple, nu trebuia un alt contract. Este i atitudinea lui, că a anunțat că pleacă. Într-un fel are și el dreptate. Pe de altă parte, și el a greșit. A creat o stare de incertitudine.

După aceste meciuri, echipa nu știe cine o va antrena. Eu consider că nu a făcut bine și continui să cred că nu a fost bună. Să dea Domnul să dea gol Ivan. E într-o formă bună și sper să continue”, a declarat Sorin Cârțu.