Apelul de ultimă oră a lui David Popovici, dublul campion mondial la înot: „Avem nevoie de voi”

Giosanu Catinca / 03.07.2022, 14:54
Apelul de ultimă oră a lui David Popovici, dublul campion mondial la înot: „Avem nevoie de voi”

David Popovici (17 ani), dublu campion mondial, la 100 de metri și 200 de metri liber, a lansat un avertismentu cu privire la Europeanul de la Otopeni. Mesajul transmis de adolescentul care a scris istorie pentru România la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Popovici, mesaj pentru România înaintea participării la Europene

Fenomenul David Popovici se pregătește zilele acestea pentru o nouă competiție. El va evolua săptămâna viitoare la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, pe care România le organizează în premieră la Otopeni.

România va fi reprezentată de 26 de sportivi. Tinerii care vor participa la marele concurs, în frunte cu dublul campion mondial David Popovici, s-au antrenat zilele trecute la bazinul din Complexul Olimpic de la Otopeni.

Puștiul de 17 ani a preferat să își continue sesiunea de antrenament chiar și după ce ceilalți sportivi au părăsit bazinul. El a avertizat la întoarcerea de la Budapesta că noul lui obiectiv este să devină cel mai rapid înotător din lume. Internauții deja ”l-au botezat delfinul”.

Avertismentul lui David Popovici

Noua senzație a înotului mondial a transmis un mesaj pentru fani înaintea Campionatelor Europene de juniori, de la Otopeni. Sportivul legitimat la clubul Dinamo le-a cerut oamenilor să îi fie alături, dar să îi susțină și pe ceilalți colegi ai săi.

Veniți alături de noi între 5-10 iulie, să umpleți aceste tribune. Avem nevoie de voi!”, este mesajul lui David Popovici.

Cât costă să-l vezi pe David Popovici la Europenele de la Otopeni

Românii s-au înghesuit să cumpere tichete pentru Campionatele Europene de Înot pentru Juniori. Bilete costă 15 lei pentru copii sub 14 ani, în timp ce adulții trebuie să scoată din buzunar 30 de lei.

Semifinalele și finalele sunt mai costisitoare. Copii sub 14 ani trebuie să achite 30 de lei pentru un bilet, iar adulții vor achita 60 de lei pentru o zi.

Campionatele Europene org​anizate de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern vor avea loc în perioada 5-10 iulie. Baza sportivă de la Otopeni este construită la cele mai înalte standarde şi deţine un bazin olimpic de înot.