Cât costă un bilet la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori. David Popovici, marele favorit

Octavian Vasilescu / 28.06.2022, 10:03
Cât costă un bilet la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori. David Popovici, marele favorit

David Popovici (17 ani) a scris istorie la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, iar acum va concura la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni.

Mai sunt doar câteva bilete disponibile pentru competiția organizată la marginea Capitalei. Pe site-ul Entertix se pot cumpăra bilete pentru fiecare zi în parte. Complexul Olimpic de Natație Otopeni va găzdui evenimentul în perioada 5-10 iulie.

David Popovici va concura la Campionatele Europene de la Otopeni

Se vând bilete separate pentru seriile de calificări, respectiv pentru semifinale și finale. Tichetele pentru calificări costă 15 lei pentru copii sub 14 ani, în timp ce adulții trebuie să achite 30 de lei. Calificările încep în fiecare zi de la ora 10:00.

Semifinalele și finalele se desfășoară zilnic, de la ora 17:00. Copii sub 14 ani terbuie să achite 30 de lei pentru un bilet, iar adulții vor plăti 60 de lei pentru o zi.

Cea mai mare cerere de bilete este pentru ziua de duminică, 10 iulie. Atunci va avea loc finala probei de 100 metri liber, iar David Popovici este cotat cu prima șansă. Semifinala probei de 100 metri liber va avea loc sâmbătă. Pentru ziua de duminică nu mai sunt disponibile pentru sesiunea de seară.

Pentru celelalte zile încă mai există bilete la vânzare, dar organizatorii se așteaptă ca tribunele să fie pline la Otopeni. Accesul se va face începând cu ora 09:00, pentru calificări, respectiv cu ora 16:00, pentru semifinale și finale.

David Popovici va fi în direct la TVR

Campionatele Europene de juniori de la Otopeni vor fi difuzate în direct de TVR. Televiziunea publică a difuzat și a doua parte a Campionatelor Mondiale de la Budapesta. Asta după ce în spațiul public au apărut multe nemulțumiri.

Prima finală câștigată de David Popovici la Budapesta, la 200 metri liber, nu a fost transmisă în direct la TV în România. TVR a difuzat apoi semifinala și finala pentru proba de 100 metri liber.

David Popovici a reușit să câștige și finala de la 100 metri liber, astfel că s-a întors acasă cu două medalii de aur. Din 1973 nu s-a mai întâmplat ca un sportiv să câștige medalia de aur la CM de natație în ambele probe. Jim Montgomery era ultimul care reușise această performanță, la Belgrad.

Ce a spus la revenirea în țară

David Popovici a fost foarte emoționat de modul în care a fost aștepat la aeroportul Otopeni:

Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit, care au stat cu sufletul la gură în fața ecranelor și românilor care au venit în personă la Budapesta. Este superb! Mulți oameni și-ar dori să fie în situația mea, să aibă atâta susținere.

Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine. Sincer! Vă mulțumesc!”, a spus dublul campion mondial, în fața reporterilor.