Ar putea fi meciul deceniului, dacă se pun de acord! Mike Tyson e gata de lupta vieții sale

Gabriel Eșanu 11.01.2021, 11:49
Ar putea fi meciul deceniului, dacă se pun de acord! Mike Tyson e gata de lupta vieții sale

La 54 de ani, Mike Tyson a revenit în ring la finalul lunii noiembrie. A luptat la Los Angeles, împotriva lui Roy Jones Jr, iar arbitri au stabilit că acea confruntare s-a terminat la egalitate. Asta în ciuda faptului că Tyson a trimis 67 de lovituri, în vreme ce adversarul său doar jumătate. A recunoscut că s-ar fi aşteptat să câştige, dar nu a fost deloc deranjat de decizia finală. Oricum, „Iron Mike” are planuri măreţe şi speră să nu mai treacă mult timp până va fi din nou în ringul de box.

200 de milioane de dolari ar fi bursa pentru ca Mike Tyson şi Evander Holyfield să se lupte din nou

În următorul meci, Mike Tyson l-ar putea înfrunta pe cel mai mare rival al carierei, Evander Holyfield. Acesta din urmă a anunţat că managerii săi sunt în discuţie cu reprezentanţii lui Tyson. Un acord ar putea fi stabilit foarte curând şi deja se vorbeşte despre o bursă de 200 de milioane de dolari pentru cei doi sportivi. Pentru duelul cu Roy Jones Jr., „Iron Mike” a primit 10 milioane de dolari, bani pe care a anunţat că i-a donat. Asta în vreme ce adversarul său s-a mulţumit cu un milion de dolari.

„Am avut o conversaţie cu staff-ul lui şi pare că se va întâmpla. Cred că ne vom înţelege, dar trebuie să mai lăsăm timpul să treacă. Eu sunt recunoscător că sunt pregătit”, a declarat Evander Holyfield, ajuns la 58 de ani.

Prima confruntare dintre Mike Tyson şi Evander Holyfield a avut loc în 1996. Asta după ce primul duel ar fi trebuit să aibă loc în 1991. Dar a fost anulat după ce Tyson a fost în primă fază accidentat, iar apoi condamnat la şase ani de închisoare pentru viol. Înaintea duelului din Nevada, 1996, Mike Tyson venea după titlul WBA pe care îl cucerise cu doar câteva luni în urmă şi era cotat ca mare favorit. Avea un record incredibil înaintea acelei cofruntări, cu 45 de victorii, dintre care 39 prin KO, şi o singură înfrângere. 32-3 era palmaresul lui Holyfield, cu 23 de victorii prin KO. În ring, însă, Holyfield a fost clar superior, în special din punct de vedere tactic. Arbitrul a oprit lupta în runda 11, când era clar că Tyson nu mai putea continua.

Mike Tyson şi Evander Holyfield, mari probleme financiare. Au „pulverizat” sute de milioane de dolari

Doar câteva luni mai târziu, în iunie 1997, a fost programată revanşa, tot în Nevada. Acel meci avea să rămână cunoscut ca „The Bite Fight”. Holyfield a dominat clar şi primele trei runde din acea luptă, ceea ce l-a înfuriat pe Tyson. În runda a treia, Tyson l-a muşcat de ureche pe Holyfield, care a început să sângereze puternic. După mai multe polemici, arbitrii au decis că lupta poate continua. La scurt timp după reluare, Tyson a încercat să îl muşte din nou pe Holyfield, gest neobservat de arbitrul din ring. La pauză, după ce a fost observat acel al doilea incident, Tyson a fost descalificat.

După mai multe investiţii nereuşite, averea lui Evander Hollyfield a scăzut dramatic. Conform ultimelor estimări ar mai avea doar un milion de dolari din averea de peste 200 de milioane. La fel a păţit şi Mike Tyson, a cărui avere ar fi de aproximativ trei milioane de dolari.

Urmăriți Playsport.ro și pe