Arabii ultra bogați nu mai au limite. Vor să cumpere și antrenori: suma pe care vor s–o dea pe Sergio Conceicao de la Porto e colosală

Bogdan Solomon 19.06.2023, 15:12
Arabii ultra bogați nu mai au limite. Vor să cumpere și antrenori: suma pe care vor s–o dea pe Sergio Conceicao de la Porto e colosală

Pe zi ce trece, arabii demonstrează cu vârf  și îndesat că planul de a intra în topul celor mai importante campionate ale lumii nu este deloc o glumă. Sergio Conceicao ar putea lua la rândul său drumul Golfului, pentru o sumă deloc de neglijat.

Arabii vor să cumpere și antrenori. Suma pe care o pun la bătaie pentru Sergio Conceicao de la Porto

Pe lângă investițiile uriașe în pleiada de staruri care urmează să i se alăture lui Cristiano Ronaldo, șeicii sunt gata să facă eforturi pe măsură și când vine vorba despre antrenori de top. Presa portugheză anunță că Al Hilal vrea să-și asigure serviciile lui Sergio Conceicao și pune la bătaie nu mai puțin de 18 milioane de euro.

Aceasta ar fi valoarea clauzei de reziliere a contractului său cu FC Porto, echipă pe care o antrenează încă din 2017, cu performanțe impresionante. Vorbim despre cele șase trofee pe care a reușit să cucerească în această perioadă: trei campionate, o Cupă, dar și două Supercupe ale Portugaliei. Înțelegerea expiră în vara anului viitor.

Deunăzi, jurnaliștii francezi au vorbit despre un posibil interes și din partea lui PSG pentru tehnicianul de 48 de ani, cu care ar fi purtat tratative și în 2022, imediat după despărțirea de Mauricio Pochetino. Inclusiv directorul sportiv Luis Campos, și-ar fi dat acordul pentru această mutare, mai ales că este impresariat de binecunoscutul Jorge Mendes, un apropiat al clubului parizian.

Al Hilal construiește o echipă stelară. Neymar a acceptat oferta

În paralel cu negocierile pentru noul antrenor, Al Hilal pregătește o echipă plină de staruri. Neymar și-a dat acordul să evolueze în Arabia Saudită, pe un salariu anual de peste 250 de milioane de euro pe an, cu tot cu bonusuri. Contractul se va întinde până în 2006, ceea ce înseamnă că va deveni cel mai bine plătit jucător din lume, peste Cristiano Ronaldo, care primește 200 de milioane de euro pe an la Al Nassr.

În calea mutării mai stă doar PSG, dar șansele sunt cât se poate de mari, pentru că șeicii vin cu o propunere de nerefuzat: 90 de milioane de euro pentru a-i convinge să-l cedeze pe brazilianul adus în 2017 de la Barcelona, în schimbul a 222 de milioane de euro, reprezentând clauza de reziliere. Acesta este cel mai scump transfer din istoria fotbalului.

De asemenea, Al Hilal se află pe ultima sută de metri a negocierilor pentru două staruri din Premier League. Este vorba despre Ruben Neves de la Wolverhampton și Kalidou Koulibaly de la Chelsea.

Urmăriți Playsport.ro și pe