Aroganță de două milioane de euro a lui Ion Țiriac în stațiunea Mamaia. Ce apartamente și-a cumpărat miliardarul

Catinca Giosanu 24.08.2021, 08:49

Ion Ţiriac a pierdut noțiunea locuințelor pe care le deține. Chiar și așa, miliardarul român nu se poate abține. De curând, magnatul în vârstă de 82 de ani a achiziționat două apartamente aflate pe plaja din Mamaia, la 50 de metri de Marea Neagră. Pentru acestea, el a plătit nu mai puțin de două milioane de euro.

Ion Țiriac, în topul celor mai bogați oameni ai lumii

Ion Ţiriac a adunat o avere uriaşă după o carieră în care, mai întâi, a fost sportiv de performanţă, iar apoi a devenit un om de afaceri de talie internaţională. Cu o avere de 1,5 miliarde de dolari, potrivit „Forbes“, Ion Ţiriac e cel mai bogat român, iar această avere e reflectată în opulenţa locuinţelor sale.

Românul ocupă locul 2.238 într-un TOP al celor mai bogați oameni, întocmit de Hurun Report, ale cărui date sunt prezentate de profit.ro. O creștere de 38 de locuri față de anul trecut, când ocupa poziția 2.276. Țiriac este singurul român din acest TOP, care cuprinde 3.228 miliardari în dolari, provenind din 68 de țări, potrivit sursei citate.

Averile acestora sunt calculate la începutul anului, în funcția de valoarea acțiunilor și a activelor deținute.

A plătit 2 milioane de euro pentru două apartamente de lux

Majoritatea timpului, Ion Țiriac și-l petrece în penthouse-ul din cadrul complexului Stejarii Country Club, care aparţine chiar de fostul mare tenismen. Se spune că în acest complex, amplasat în nordul Capitalei, se găsesc cele mai luxoase apartamente din Bucureşti. De altfel, Simona Halep deţine şi ea o locuinţă aici şi, când se află în România, se antrenează în cadrul sălii de sport de la Stejarii.

Chiar dacă are o locuință superbă în București, Țiriac a simțit nevoia să își ia două și la malul mării. De ce două, și nu una, nu știm încă. Cert este că pentru acestea el a achitat o sumă impresionantă de bani, semn că pandemia nu l-a afectat. Cele două imobile se află într-un bloc de pe plajă, la numai 50 de metri distanţă de Marea Nagră.

Neo Mamaia reprezintă o divizie a companiei One United Properties şi este dedicată proiectelor rezidenţiale exclusiviste de tip boutique. Construcţia a început în anul 2018 și s-a finalizat în 2020, când unităţile au fost scoase la vânzare. Unii ar zice că prețurile celor două imobile achiziționate de fostul tenismen sunt exagerate. Totuși, ele se justifică şi nu se adresează omului de rând. Mobilierul şi accesoriile pentru baie, bucătărie, dormitor şi living sunt aduse din străinătate. Mai mult, apartamentele au vedere la mare, după cum arată click.ro. Prin urmare, luxul nu poate fi descris în cuvinte.

Urmăriți Playsport.ro și pe