Aroganță semnată de Neluțu Varga în cel mai critic moment pentru CFR Cluj. A refuzat milioanele venite din străinătate

Olteanu Ștefan / 20.07.2022, 10:20
Aroganță semnată de Neluțu Varga în cel mai critic moment pentru CFR Cluj. A refuzat milioanele venite din străinătate

În cel mai critic moment pentru CFR Cluj, Neluțu Varga putea pune mâna pe 1.200.000 de dolari, însă patronul campioanei a refuzat oferta venită din străinătate pentru unul dintre jucătorii săi. Motivul? Dan Petrescu nu și-a dorit sub nicio formă să se despartă de jucător, iar Neluțu Varga i-a împlinit încă o dorință antrenorului său.

CFR Cluj a refuzat 1.200.000 de dolari pentru Nana Boateng. Aroganță semnată de Neluțu Varga în cel mai critic moment

Eliminrea din primul tur preliminar al UEFA Champions League a adus-o pe CFR Cluj în poate cel mai critic moment, însă chiar și așa, Neluțu Varga își permite în continuare financiar să ia decizii în favoarea echipei.

Eventualele milioane din Champions League sau Europa League nu vor mai veni, iar în acest moment, singura salvare pentru campioana României pare să fie o calificare în grupele UEFA Conference League.

O gură de aer proaspăt pentru CFR Cluj ar fi putut veni și de pe urma unui transfer. Nana Boateng, mijlocașul ghanez pe care CFR l-a adus în septembrie 2021 de la KuPS, a primit o ofertă de 1.200.000 de dolari. Al Khaleej, formație nou-promovată în prima ligă a Arabiei Saudite, ar fi fost dispusă să plătească suma respectivă pentru împrumutul pe un sezon al lui Boateng. Deși oferta părea extrem de tentantă, gsp.ro anunță că CFR Cluj a refuzat-o.

Dan Petrescu nu are de gând să se despartă de mijlocașul de 28 de ani, pe care îl vede esențial în îndeplinirea obiectivelor echipei, respectiv calificarea în grupele Conference League și câștigarea campionatului.

Totuși, tot sursa citată susține că CFR Cluj ar fi dispusă să renunțe la jucător, doar dacă va veni o ofertă de 5.000.000 de euro pentru un transfer definitiv.

Nana Boateng a fost titluar în dubla cu Pyunik, reușind în retur să înscrie unul dintre golurile CFR-ului. În stagiunea precedentă, el a marcat două goluri în 39 de meciuri.

Potrivit Transfermarkt, Nana Boateng are o cotă de piață de 1.400.000 de euro.

Consecințele eșecului cu Pyunik din Champions League. „Nu ne vom mai dezvolta așa cum ne-am propus”

Chiar dacă a refuzat oferta venită pentru Nana Boateng, CFR Cluj continuă să traverseze o perioadă critică și planurile clubului au fost date peste cap.

Președintele Cristi Balaj a dezvăluit cât de mult a fost afectată campioana României de startul acesta de sezon:

„Ar trebui să apară rezultate bune în următoarele meciuri. Și să ne calificăm în grupele Conference League. E singurul obiectiv pe care îl mai avem. Noi voiam să ne calificăm cel puțin in grupele Europa League.

Clar nu vom mai putea dezvolta așa cum ne-am dorit. Planurile noastre erau îndreptate și către academie, către echipă. Voiam să mai aducem un jucător sau doi. 100% nu ne vom mai dezvolta așa cum ne-am propus.

În acest moment, important e să continuăm procesul pe care l-am început. Nivelul salarial a fost redus destul de mult. Jucători eu zic că avem destul de buni. Dar trebuie să avem și echipă”, a declarat Cristi Balaj, la Digi Sport.

Pe plan intern, CFR Cluj a început cu dreptul campionatul și a obținut o victorie în runda inaugurală, scor 1-0 cu Rapid. Pentru Dan Petrescu urmează manșa tur a duelului cu Inter Escaldes (Andora), din turul doi preliminar al Conference League. Partida e programată joi seară, de la ora 20:30 și va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe PlaySport.ro.

CFR Cluj a realizat un transfer surprinzător. Cine este Niakate Abdoulaye, ultimul sosit în tabăra campioanei.