Arsenal i-a găsit înlocuitor lui Mesut Ozil. Pe cine au transferat „tunarii” în urmă cu puțin timp

Radu Bordei 28.01.2021, 11:56
Arsenal i-a găsit înlocuitor lui Mesut Ozil. Pe cine au transferat „tunarii” în urmă cu puțin timp

Arsenal i-a găsit înlocuitor lui Mesut Ozil. „Tunarii” s-au mișcat și ei pe piața transferurilor, după ce au renunțat la starul german. Chiar daca maangerul Mikel Arteta nu se mai baza pe serviciile mijlocașului adus de la Real Madrid, trupa din Londra tot era în căutarea unui fotbalist tehnic, un număr 10. Arsenal are nevoie de mai multe opțiuni în atac și de aceea s-a orientat pe piața transferurilor.

După ce l-au ratat pe Szoboslai, fotbalistul maghiar plecat de la Sazburg la Leipzig, „tunarii” s-au reorientat și au reușit o mutare importantă. Au adus, sub formă de împrumut, un jucător de la Real Madrid.

Arsenal i-a găsit înlocuitor lui Mesut Ozil

Considerat în urmă cu câțiva ani fotbalistul cel mai promițător în Europa, Martin Odegaard n-a avut parcursul așteptat toată lumea. Norvegianul nu s-a impus la Real Madrid, dar asta nu înseamnă că n-a arătat că are valoare. În sezonul trecut, la Real Sociedad, norvegianul a demonstrat calitățile sale deosebite, așa că multe echipe s-au interest de serviciile lui.

Odegaard nu l-a convins pe Zidane la Real Madrid

În vară s-a întors la Real, acolo unde Zidane anunțase că se va baza pe el. Din păcate, antrenorul francez nu i-a dat multe șanse. Asta l-a determinat pe mijlocașul ofensiv să caute soluții de a pleca. Real Sociedad și Leiceter au fost printre formațiile interesate de a-l aduce pe fotbalistul cumpărat în 2015 de Real Madrid.

Jucătorul de 22 ani a ales însă să meargă la Londra.

Arsenal îi plătește integral salariul

Aceasta a fost una din condițiile puse de conducerea Realului, acceptată de cei de la Arsenal. În plus, „tunarii” au achitat și 2 milioane de euro pentru împrumutul până în vară. Arteta speră ca norvegianul să aibă un impact repede, mai ales că londonezii luptă pentru un loc de Liga Campionilor.

Îl cunoaștem, este tânăr și joacă de ceva timp la nivel înalt. Va aduce mai multă calitate și este o opțiune în plus în atacul nostru, a declarat Arteta după ce transferul a fost anunțat oficial

Odegaard va avea destule șanse să arate ce poate în Premier League. Arteta se bazează pe fotbaliști tineri în atac, mai ales după ce veteranul Wilian sau cel mai scump transfer din istoria clubului, Nicolas Pepe, au dezamăgit în acest sezon. Arteta așteaptă de la mijlocașul norvegian mai multă creativitate, dar să și ajute atacul cu goluri. Noul număr 11 va putea evolua în spatele vârfului sau pe flancul drept.

Arsenal a profitat în această iarnă să facă curățenie în lot și să scape și de fotbaliștii cu salarii mari, dar care nu jucau. Pe lângă Mesut Ozil, Sead Kolasinac și grecul Sokratis au părăsit și ei echipa.

Urmăriți Playsport.ro și pe