Așa arată noile benzi pentru bagaje din aeroportul Otopeni. Au costat 3,2 milioane de euro

Catinca Giosanu 17.03.2023, 10:59

Vești bune pentru românii care preferă să călătorească cu avionul. S-a finalizat înlocuirea benzilor de bagaje pe fluxul de sosiri de la Aeroportul Internaţional Otopeni ”Henri Coandă”. Iată cum arată noile benzi pentru bagaje din aeroport.

CNAB: ”A fost finalizată înlocuirea benzilor de bagaje”

Persoanele care tranzitează Aeroportul „Henri Coandă”, cel mai mare aeroport din România, s-au confruntat cu ceva probleme în ultima perioadă de timp din cauza bagajelor de cală. Benzile au fost înlocuite, iar această operațiune a durat mai bine de jumătate de an. Mulți spun că a meritat așteptarea, având în vedere felul în care se prezintă acum benzile de bagaje de la Terminalul Sosiri.

Lucrările de înlocuire s-au derulat etapizat. Primele benzi de bagaje înlocuite au fost benzile 3 (primul etaj) şi 4 (parter). Ulterior, au fost schimbate, pe rând, şi celelalte două (1 şi 2, ambele la etaj).

Lucrările au fost programate în extra-sezon, astfel încât reducerea temporară a capacităţii de procesare să aibă impact minim asupra timpului de aşteptare la recuperarea bagajelor. De asemenea, CNAB, împreună cu agenţii de handling, a stabilit, înainte de începerea lucrărilor, măsurile necesare pentru ca eventualul disconfort resimţit de pasageri să fie minimizat pe parcursul lucărilor. Odată cu finalizarea investiţiei, pasagerii Aerportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti beneficiază de un sistem modern, silenţios şi cu o capacitate sporită, implicit de scurtarea substanţială a timpului de aşteptare”, se arată într-un comunicat emis de Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti.

Cât a costat investiția de la aeroportul Otopeni

Oficialii au transmis că soldul total al investiţiilor se ridică la 3,2 milioane euro. De reținut este că s-a obţinut o capacitate suplimentară de 20% şi o reducere substanţială a timpului de aşteptare la sosirea bagajelor.

După o investiţie de 3.2 milioane euro, s-a obţinut o capacitate suplimentară de 20% şi o reducere substanţială a timpului de aşteptare la sosirea bagajelor. Au fost înlocuite, în prima fază, 4 dintre cele 6 benzi de bagaje şi echipamentele aferente de pe fluxul de sosiri. Precizăm că trei dintre aceste benzi erau în funcţiune de la deschiderea aerogării Sosiri (2003)”, au mai spus oficialii CNAB.

Reprezentanții CNAB au subliniat, de asemenea, că au stabilit, înainte de începerea lucrărilor, măsurile necesare pentru ca eventualul disconfort resimţit de pasageri să fie minimizat pe parcursul lucărilor.

Odată cu finalizarea investiţiei, pasagerii Aerportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti beneficiază de un sistem modern, silenţios şi cu o capacitate sporită, implicit de scurtarea substanţială a timpului de aşteptare.”, se mai arată în informarea transmisă de CNAB.

Urmăriți Playsport.ro și pe