Așa s-a scris finalul lui Reghecampf la Baku? Umilință totală, ultrașii au reacționat pe poziții de forță

Olteanu Ștefan 02.12.2022, 22:14
Așa s-a scris finalul lui Reghecampf la Baku? Umilință totală, ultrașii au reacționat pe poziții de forță

Lui Laurențiu Reghecampf (47 de ani) i se cere demisia la Baku, după ce Neftchi a pierdut fără drept de apel derby-ul în fața lui Qarabag, 0-4. Ultrașii echipei antrenate de Reghecampf au reacționat imediat după fluierul final al meciului și l-au pus la zid pe român.

„Ne așteptăm la un gest de decență din partea lui Reghecampf”. Ultrașii lui Neftchi Baku și-au pierdut răbdarea

Sub comanda lui Laurențiu Reghecampf, Neftchi Baku se anunța la începutul acestui sezon a fi o pretendentă la titlu în Azerbaidjan. Gruparea din capitală își dorea să oprească parcursul bun al celor de la Qarabag, care la capătul sezonului 2021 – 2022 au ieșit triumfători.

Presiunea a apăsat constant pe umerii lui „Reghe” în ultimele luni, iar după ultimul rezultat al lui Neftchi Baku, viitorul antrenorului român este pus sub semnul întrebării.

În runda cu numărul 16 din Azerbaidjan, Neftchi Baku a primit vizita rivalei Qarabag și a sfârșit prin a fi umilită. Qarabag s-a impus cu 4-0 în deplasare și s-a desprins în fruntea clasamentului, cu un total de 44 de puncte.

De partea cealaltă, Neftchi Baku a rămas pe locul 3, cu doar 32 de puncte. Titlul pare compromis în proporții mari pentru Neftchi, iar ultrașii cer o schimbare de urgență din partea conducerii. Se pare că principalul vinovat în opinia fanilor este chiar Reghecampf.

Într-un comunicat postat după finalul derby-ului Neftchi Baku – Qarabag 0-4, suporterii i-au transmis românului că îl așteaptă să demisioneze:

„Am tot auzit că se simt jigniți. Dar ei nu insultă fanii lui Neftchi cu astfel de jocuri? Cei care au onoare ar trebui să demisioneze chiar acum! Ne așteptăm la un gest de decență din partea conducerii, din partea lui Laurențiu Reghecampf. Sunt sigur că o vor face”, au transmis ultrașii, potrivit gsp.ro.

Laurențiu Reghecampf și-a cerut scuze în fața fanilor. „Îmi e rușine!”

Qarabag a pus stăpânire pe joc în deplasarea cu Neftchi Baku încă din prima repriză. A dominat clar la toate capitolele, iar în minutul 37 a bifat deschiderea de scor, prin Kady Borges. În schimb, formația lui Reghecampf, cu o posesie de doar 39% în primele 45 de minute, nu și-a creat nicio ocazie de a marca și nu a expediat niciun șut pe poartă.

Repriza secundă a debutat cu un nou gol al oaspeților. Zoubir a dublat avantajul în minutul 60, după care, în minutul 67, pe lista marcatorilor de la Qarabag și-a adăugat numele și Sheydayev.

Tabela de marcaj a fost închisă în minutul 83, când Kady Borges și-a trecut o dublă în cont. Scor final, 4-0 pentru Qarabag.

Laurențiu Reghecampf a fost foarte afectat de această umilință, iar la flash-interviu a declarat:

„Nu sunt foarte multe de spus. Nu am făcut nimic din ceea ce am pregătit înainte de meci. Trebuie să joci cu inima, să lupți și să alergi. Sunt trist din cauza acestui rezultat. Îmi este foarte rușine în fața fanilor care iubesc acest club. Trebuie să ne revenim curând. Ne așteaptă meciul de cupă cu Zira. Va fi dificil.

Toată lumea este tristă, dar asta nu este suficient. Nu ne-am luptat, astăzi, în meciul cu Qarabag. Vom vedea ce jucători se vor prezenta bine în timpul săptămânii și le vom da șansa să joace.

Nu voi vorbi despre jucătorii mei. Vorbim des cu ei, vorbim despre aspectele la care au lipsuri. Avem jucători cu experiență, ar trebui să iasă la rampă atunci când echipa nu joacă bine.

Voi vorbi cu ei zilele acestea.

E normal ca suporterii să fie supărați după un astfel de meci. Nu sport insultele, dar au dreptate”, a declarat Reghecampf, potrivit Sportinfo.az.

Urmăriți Playsport.ro și pe