Așchia sare departe de trunchi! Tatăl campion mondial, fiul doar rezervă de campion. Ce s-a ales de „moștenirea” lui Michael Schumacher

Radu Bordei 15.12.2022, 15:06
Așchia sare departe de trunchi! Tatăl campion mondial, fiul doar rezervă de campion. Ce s-a ales de „moștenirea” lui Michael Schumacher

Dacă Michael Schumacher este cel mai mare nume din Formula 1, fiul său nu reușește să îi calce pe urme. Tânărul Mick a moștenit pasiunea pentru viteză a fostului mare campion german, dar nu și talentul. Schumacher jr a ajuns la o echipă mare, dar doar în postura de rezervă.

Fiul lui Michael Schumacher a ajuns rezerva celui care îi poate bate recordul tatălui

La 23 de ani, Mick Schumacher a moștenit un nume uriaș, dar nu pare să aibă și calitățile de pilot ale tatălui. Fiul germanului a ajuns să concureze în Formula 1, dar sunt șanse reduse să aibă succesul cunoscut de celebrul său părinte. Mai ales că în sezonul viitor va fi doar pilot de rezervă, la Mercedes. Va fi, astfel, coechipier cu Lewsi Hamilton, omul care a egalat și încearcă să depășească recordul de 7 titluri mondiale deținut de fostul mare pilot german.

Mick a debutat în Fromula 1 în 2021, dar nu a obținut niciun punct. În 2022 a reușit 12 puncte, dar echipa lui, Haas, tot a ales să se despartă de el. A fost preferat veteranul de 35 de ani, Niko Hulkenberg, care a și acumulat 13 puncte. Mai mult, Schumacher a fost pilotul care a avariat cel mai des monopostul. 5 milioane de euro au costat reparațiile la mașina sa.

Ce sfaturi i-a dat marele campion fiului său

Pilotul în vârstă de 23 de ani al celor de la Haas a vorbit despre relația pe care o are cu tatăl său în cadrul unui interviu acordat pentru jurnaliştii din Spania. Mick a dezvăluit, printre altele, ce sfaturi prețioase i-a dat septuplul campion mondial din Formula 1 după ce a bifat primele curse de karting, unde participa folosind pseudonimul Mick Betsch pentru a nu atrage atenția.

Cred că oamenii din karting au știut întotdeauna, desigur, că tatăl meu este acolo, dar pe de altă parte a fost o modalitate de a ține mass-media la distanță, pentru a avea ocazia de a mă dezvolta fără a avea toată atenția asupra mea. Eram un copil și părinții mei au vrut să evite orice fel de mediatizare, fotografii. Oricum asta s-a întâmplat.

Sunt mândru de modul în care părinții mei au gestionat această situație și că au vrut să se asigure că mă simt ca oricare alt pilot. Am crescut alături de prietenii mei, a declarat Mick Schumacher

Fiul lui Michael Schumacher a beneficiat întotdeauna de susținerea tatălui său. Fostul mare campion mondial de Formula 1 i-a permis tânului sportiv să facă propriile alegeri, atât timp cât nu încalcă legea.

Tatăl meu m-a susținut mereu în tot ceea ce făceam în karting. Desigur, cred că a încercat să-mi ofere abordări diferite pentru a vedea ce era mai bine pentru mine, iar la final îmi spunea mereu: ‘Fă ceea ce îți place!’. Și pentru mine, ceea ce mi-a plăcut cel mai mult, a fost să concurez, întotdeauna mi-a plăcut ceea ce am făcut.

Am fost la mai multe evenimente majore, curse mari. A fost foarte frumos pentru că întotdeauna și-a ocupat timpul fiind lângă mine și discutând despre curse. Erau vremuri bune., a mai spus Mick

Urmăriți Playsport.ro și pe