Lacrimile lui Schumacher! Fiul legendarului pilot a fost dat afară de echipa din Formula 1

Ștefănescu Dragoș 17.11.2022, 14:01
Lacrimile lui Schumacher! Fiul legendarului pilot a fost dat afară de echipa din Formula 1

Aventura lui Mick Schumacher în Formula 1 a ajuns la final. Înaintea finalului de sezon, echipa Haas a anunțat că renunță la serviciile pilotului german. Acesta va fi înlocuit de Nico Hulkenberg.

Mick Schumacher, pus pe liber de Haas

La final de sezon, Mick Schumacher (23 de ani) a primit o veste neașteptată. Echipa Haas a renunțat la serviciile sale, după doi ani de colaborare. Mick concura pentru această echipă din anul 2021, atunci când l-a înlocuit pe Nikita Mazepin. În locul germanului, Haas îl aduce pe Nico Hulkenberg (35 de ani).

Am dori să-i mulțumim lui Mick pentru contribuția sa din ultimele două sezoane”, se arată în comunicatul celor de la Haas.

În acești doi ani petrecuți alături de Haas, Mick Schumacher a concurat în 42 de curse de Formula 1, reușind să adune 12 puncte. Cea mai bună performață a pilotului german este locul 6 obținut în Marele Premiu al Austriei.

Cu o cursă înaintea finalului de sezon, Mick ocupă locul 16 în clasamentul general din Formula 1, cu 12 puncte acumulate.

Mick Schumacher, dezamăgit după despărțirea de Haas

Mick Schumacher nu și-a putut ascunde dezamăgirea după despărțirea neașteptată de Haas. Fiul legendarului Michael Schumacher a subliniat că vrea să revină cât mai rapid pe circuitele de Formula 1.

Săptămâna asta va fi ultima mea cursă cu Haas. Nu vreau să ascund faptul că sunt foarte dezamăgit de decizia de a nu-mi prelungi contractul. Oricum, aș dori să le mulțumesc atât celor de la Haas, cât și celor de la Ferrari pentru această șansă.

Anii petrecuți împreună m-au ajutat să mă maturizez atât profesional, cât și ca persoană. Și mai ales atunci când lucrurile au fost dificile am realizat cât de mult iubesc acest sport.

Am fost nesigur pe alocuri, dar m-am îmbunătățit treptat, am învățat multe și știu sigur că merit un loc în Formula 1. Subiectul este încheiat pentru mine, pașii înapoi te fac mai puternic. Ard pentru Formula 1 și voi lupta din greu să revin pe grilă. ”, a declarat Mick Schumacher.

Ralf Schumacher l-a criticat dur pe șeful de la Haas

Nemulțumit de felul în care a fost tratat Mick Schumacher, unchiul acestuia, Ralf Schumacher, l-a criticat dur pe șeful echipei Haas, Gunther Steiner. Fostul pilot de Formula 1 consideră că cei de la Haas au avut ceva personal cu Mick.

Întregul comportament nu poate fi explicat în mod normal, trebuie să fie ceva personal. Nu cred că Gunther Steiner se poate descurca cu faptul că altcineva din echipa sa se contrează doar pe el. Îi place foarte mult să fie în centrul atenției”, a declarat Ralf Schumacher, la Sky TV.