Asigurări de la Simona Halep în privința retragerii din tenis. Când are de gând să se oprească

Giosanu Catinca / 16.03.2021, 20:46
Asigurări de la Simona Halep în privința retragerii din tenis. Când are de gând să se oprească

Simona Halep ( 29 de ani) a dezvăluit când se va retrage din circuitul WTA. Sportiva noastră a dat asigurări că nu va ieși prea curând din lumea sportului alb. Când are de gând să se oprească?

Asigurări de la Simona Halep în privința retragerii din tenis

Simona Halep este una din jucătoarele care nu renunță niciodată, dovadă și ultimul meci de la Openul Australiei, când a revenit formidabil în disputa cu Ajla Tomljanovic.

Campioana noastră este a treia jucătoare a lumii în acest moment. Din cauza vârstei pe care „o are, tot mai mulți se așteaptă ca ”Simo” să se retragă din circuitul WTA. Pentru a-i lămuri pe cei care o urmăresc îndeaproape, Halep a făcut noi dezvăluiri cu privire la momentul în care se va retrage din sportul de performanță.

Când are de gând să se oprească

Românca nu are de gând să renunțe prea curând la tenis. Simona Halep și-a luat prin surprindere atât fanii, cât și cunoscuții în momentul în care a anunțat până la ce vârstă vrea să mai joace tenis la cel mai înalt nivel.

Odată cu revenirea în circuit, Simona a dezvăluit că a luat hotărârea de a continua să joace cel puțin până în 2024, adică până la vârsta de 33 de ani.

Sportiva din Constanța știe exact ce o va determina să se retragă.

Sunt motivată pentru a vedea cât mai pot să fiu în top 10, fiindcă atunci când voi ieși din top 10 WTA, cred că o să trag pe dreapta! Eu zic că mai am vreo 2-3 ani în care mai pot să joc. Tata îmi spune mereu: ”De ce mai ai emoții, ție acum ar trebui să își placă tenisul!’ I-am răspuns: ”Nu pot să stau să îmi placă tenisul la 5-5 în decisiv și să nu sparg racheta! (nr. râde)”. Asta i-am zis odată.”, spunea Simona Halep, în urmă cu ceva timp.

Simona Halep este o jucătoare de tenis din România care a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 și 2019
Simona Halep este o jucătoare de tenis din România care a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 și 2019

Simona Halep vrea să joace la Olimpiada din 2024

Motivul pentru care Halep își dorește să joace în continuare este acela de a se califica la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, după cea de la Tokyo.

Planul meu e să joc la Olimpiada din 2024. Eu sper să fiu fizic foarte bine și să am o șansă în plus să câștig pentru țară ceva.”, a declarat Simona Halep într-un interviu acordat la ”Așii Tenisului”, care va fi difuzat miercuri, 17 martie, la Digi Sport.

De asemenea, Simona a confirmat că va face deplasarea la turneul de la Miami. Totodată, ea a explicat de ce a ales să participe la competiția care va începe la 23 martie.

Mă duc la Miami. Îmi doresc tare mult să pot face câteva meciuri bune, pentru că am nevoie de meciuri oficiale. Am avut acum, din nou, o lună de pauză. Vreau să joc bine, vreau să fiu atentă pe ce am de făcut pe teren. Pe hard nu e ușor, mai ales în America, unde multe fete sunt acomodate deja, se antrenează acolo. Mă duc acolo cu multă încredere. Un rol important în luarea acestei decizii l-a avut Darren. A vrut foarte mult să joc la Miami pentru că e un turneu bun.”, a mai spus Simona Halep.