Asta-i pohta ce a pohtit Gigi Becali. Multe milioane peste suma oferită de Al Ain pentru transferul lui Moruțan

Simion Andrei 06.01.2021, 17:49
Asta-i pohta ce a pohtit Gigi Becali. Multe milioane peste suma oferită de Al Ain pentru transferul lui Moruțan

Cu o săptămână înainte de reluarea campionatului, Gigi Becali jonglează cu ofertele pentru cei mai importanți jucători. Dennis Man, Olimpiu Moruțan și Dariu Olaru sunt cei mai curtați jucători din lotul formației din comuna Berceni. Pentru primul pare să există interes din Italia, cu Fiorentina în pole-position pentru un transfer. În vreme ce Moruțan este dorit de șeicii din Emiratele Arabe Unite. Al Jazira și Al Ain sunt formațiile interesate de semnătura internaționalului de la U21. Despre Al Ain a vorbit și Florin Vulturar, impresarul lui Moruțan, în exclusivitate pentru Playsport.

Gigi Becali nu scade preţul pentru Olimpiu Moruţan. Le-a transmis cluburilor din Emiratele Arabe Unite că vrea 15 milioane de euro

Gigi Becali nu este dispus să scadă sub prețul fixat inițial, de 15 milioane de euro. Chiar și cu riscul ca transferul să cadă în cele din urmă. Patronul de la FCSB spune că oricum el ar prefera să îi păstreze pe jucători, pentru a putea să facă performanță.

„Le-am transmis oferta și arabilor: 15 milioane de euro plus 10 la sută dintr-un viitor transfer. A fost reală oferta lor de 10 milioane de euro, au anunțat și cei de la Al Jazira. Nu îl vând pe Olimpiu Moruțan! Eu nu vreau să vând jucători, acum vreau să fac performanță. Să iau titlul. Cu asta rămâi. Ce, nu vor mai fi oferte pentru Moruțan? Vor fi și mai bune! Asta este strategia mea”, a declarat Gigi Becali pentru Prosport.

Olimpiu Moruțan, 21 de ani, s-a transferat la FCSB în 2018, de la FC Botoșani, pentru 700.000 de euro. Evoluțiile sale au fost sub așteptări în sezoanele precedente. Ba chiar ajunsese o prezență obișnuită pe banca de rezerve. În actualul sezon a făcut un progres important și a devenit jucător de bază pentru Anton Petrea. A jucat 16 partide în campionat pentru FCSB, în care a marcat de trei ori și a dat zece pase decisive. Este lider la capitolul assisturi în Liga 1. Este cotat la 1,3 milioane de euro, conform Transfermarkt.de.

Olimpiu Moruţan are zece selecţii şi cinci goluri la selecţionata U19 a României. În vreme ce la U21 a strâns 12 selecţii şi a marcat o singură dată. Va participa la Campionatul European de Tineret în primăvară, cu naţionala U21 a României. Mai are contract cu FCSB până în iunie 2023. A fost junior al celor de la Universitatea Cluj, de unde a fost transferat de FC Botoşani în 2016. FCSB va juca primul meci din 2021 pe 15 ianuarie, împotriva Astrei.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe