Așteptările lui Gigi Becali sunt uriașe. David Miculescu, comparat cu o stea a fotbalului mondial

Robert Zanfir / 01.08.2022, 19:51
Așteptările lui Gigi Becali sunt uriașe. David Miculescu, comparat cu o stea a fotbalului mondial

Gigi Becali (64 de ani) l-a prezentat luni, 1 august, pe David Miculescu (21 de ani). Jucătorul a fost transferat de la UTA Arad în schimbul sumei de 1,7 milioane de euro. Patronul FCSB a crescut din prima zi presiunea: l-a comparat pe noul său fotbalist cu un mare atacant al Europei.

După „Mbappe” Florinel Coman, FCSB îl va avea și pe „Lewandowski” David Miculescu. Gigi Becali a făcut spectacol la Palat, după cum îi place. A prezentat două noi transferuri, în speranța că va pătrunde în grupele Conference League. Zilele în care anunța lichidarea clubului și retragerea din fotbal sunt, acum, departe.

Gigi Becali l-a prezentat pe David Miculescu drept noul Lewandowski

David Miculescu are parte de o imagine excelentă în fotbalul românesc. Totuși, jucătorul trebuie să fie foarte atent. Puțini sunt cei care au ajuns la FCSB și au trecut „testul Gigi Becali”. Omul de afaceri nu a ratat ocazia și a comparat noua sa „bijuterie” cu Robert Lewandowski.

„Trebuie să ai puțină inteligență. Nu mai poate să ceară procente dacă plătesc clauza. Trebuie să ai inteligență matematică. Dacă ne calificăm, luăm 800 de mii, plus vreo 7 milioane dacă ne calificăm mai departe. Eu am făcut-o cu cap, mai ales că a fost și chestiunea cu Cordea.

Nu mai aveam cu cine să jucăm dacă nu îl luam pe David. Când sunt copii din ăștia, să dai 1-2 milioane pe el, pot să ajungă la 50 de milioane. La fizicul pe care îl are poate să ajungă ca Lewandowski.

Nu poate să ajungă la 20 de milioane sau la 10 milioane? De ce să nu dau 1.7 milioane pe el? Mai ales că nu dau de la mine. Iau 3 milioane pe Tănase și dau 1.7 milioane pe el”, a spus Gigi Becali.

Noul Lewandowski, clauză de 50 de milioane de euro!

Dacă adevăratul Lewandowski tocmai s-a transferat de la Bayern Munchen la Barcelona, urmașul său din România poate fi încrezător că îi va călca pe urme… cel puțin la nivel declarativ. Gigi Becali i-a fixat o clauză uriașă pentru fotbalul românesc.

„Începem cu David, e mai important, e mai lovitură. Știți toată istoria, l-am vrut dinainte, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Așa a vrut Dumnezeu. Semnează acum cu FCSB, am avut niște runde de negocieri. Am spus că nu mai vreau să dau bani, dar m-au impresionat 25.000 de oameni la meciul cu Saburtalo, s-a legat și cu transferul lui Tănase.

Le-am dat 700.000, 900.000, 1.2 milion și nu au vrut (celor de la UTA Arad – n.r.). Am luat legătura cu părinții lui, am plătit clauza, 1.700.000 de euro. El are cinci sezoane. David are o clauză de 50 de milioane reziliere”, a mai spus Gigi Becali.

Tot timpul mi-am dorit să ajung la Steaua (n.r. FCSB), mai ales că este o echipă puternică și mi s-a îndeplinit visul. Pentru asta m-am apucat de fotbal, să ajung la o echipă foarte bună, sunt foarte bucuros că am făcut pasul acum și vreau să îmi ajut echipa cât de bine pot.

Realizez că este presiune, dar așa e oriunde, la orice echipă mare și sper că voi face față. L-am avut idol doar pe Gheorghe Hagi,
David Miculescu