EXCLUSIV. Cum a câștigat Gigi Becali lupta cu Mihai Rotaru și Neluțu Varga pentru Bogdan Rusu. Suma de transfer, condiționată de performanțele FCSB în Conference League

Bădulescu Silvian / 01.08.2022, 15:11
EXCLUSIV. Cum a câștigat Gigi Becali lupta cu Mihai Rotaru și Neluțu Varga pentru Bogdan Rusu. Suma de transfer, condiționată de performanțele FCSB în Conference League
  • Bogdan Rusu este, alături de David Miculescu, noul jucător al FCSB-ului. Golgeterul de la CS Mioveni, disputat de granzii campionatului, a ales Capitala. Playsport.ro vă prezintă cum a reușit Gigi Becali să ia fața rivalilor Mihai Rotaru și Neluțu Varga în transferul căpitanului echipei lui Alexandru Pelici;
  • Din informațiile Playsport.ro, FCSB va plăti echipei din județul Argeș 100.000 de euro pe loc. Suma totală de transfer este condiționată de performanțele formației din Berceni în UEFA Conference League. Astfel, suma totală se poate ridica până la 250.000 de euro, dacă echipa antrenată de Nicolae Dică ajunge în grupele competiției europene;

Bogdan Rusu, noul jucător al celor de la FCSB

Bogdan Rusu, căpitanul celor de la CS Mioveni, este cel mai bun jucător al echipei. În stagiunea trecută, acesta a tras formația din județul Argeș după el și a salvat-o de la retrogradare.

Performanțele sale, dublate de acest început de stagiune, au atras interes din partea celor trei granzi: Universitatea Craiova, CFR Cluj și FCSB. Cei din urmă, însă, au avut câștig de cauză.

Playsport.ro vă prezintă culisele trecerii lui Bogdan Rusu de la CS Mioveni la FCSB. Gigi Becali va plăti 100.000 de euro pe loc, la care se mai pot adăuga încă 150.000 de euro.

Suma finală este condiționată de performanțele realizate de echipa lui Nicolae Dică în UEFA Conference League. Astfel, dacă FCSB trece de Dunajska Streda, adversarul din turul III, CS Mioveni va mai primi încă 100.000 de euro.

Mai apoi, dacă vicecampioana țării reușește calificarea în grupele celei de-a treia competiții europene, trupa antrenată de Alexandru Pelici va mai primi încă 50.000 de euro. Astfel, în total, Bogdan Rusu ar putea să-l coste pe Gigi Becali 250.000 de euro.

Cum l-au pierdut Craiova și CFR Cluj pe Bogdan Rusu

Bogdan Rusu s-a aflat și pe radarul campioanei CFR Cluj și a locului 3, Universitatea Craiova.

Mai întâi, după cum Playsport.ro a anunțat în exclusivitate, oltenii au fost primii care s-au interesat de serviciile atacantului de 32 de ani. Oferta făcută de craioveni n-a fost pe placul primarului din Mioveni.

Noi înțelegem dorința jucătorului de a merge la Craiova, însă avem și noi socotelile noastre. Știm că cei de la Universitatea vor să facă business, dar nici la Mioveni nu sunt fraieri. L-au dat pe Vînă peste tot, l-au propus și la noi, nu-l vrem, dacă era bun juca la ei. Conducerea noastră tratează în continuare și noi am înaintat o propunere clară, o sumă de bani și Dan Nistor la schimb. Vînă nu intră în calcul.”,a declarat Ion Georgescu, edilul din Mioveni, pentru Playsport.ro.

Mai apoi, pe fir a intrat CFR Cluj. În etapa a treia a Superligii, Mioveni s-a deplasat la Cluj și a pierdut, cu greu, 4-2. Cele două goluri au fost marcate de Bogdan Rusu.

După meci, Dan Petrescu a semnalat necesitatea unui nou vârf la echipă.

Avem nevoie de un jucător în atac, după plecarea lui Dugandzic. Din păcate, pe Buș și Birligea nu i-am folosit din cauza accidentărilor și nu îi putem folosi în următoarea lună. Avem mare nevoie de un atacant.”

În acest sens, conform surselor Playsport.ro, CFR Cluj a înaintat următoarea ofertă pentru Bogdan Rusu: Guessouma Fofana și Sergiu Buș la schimb pentru Bogdan Rusu, fără nicio sumă de bani. CS Mioveni a declinat oferta.

Astfel se face că, într-un final, Gigi Becali, cel care a oferit bani, a avut câștig de cauză. Bogdan Rusu i se alătură lui David Miculescu, cei doi fiind noile achiziții ale vicecampioanei.