Astra pierde unul dintre cei mai importanți jucători. Cine este fotbalistul dorit în Israel

Marian Cărăvan 27.01.2021, 16:35
Astra pierde unul dintre cei mai importanți jucători. Cine este fotbalistul dorit în Israel

Astra Giurgiu, echipă prinsă în scandalul momentului din fotbalul românesc, își poate pierde unul dintre cei mai importanți jucători. Fotbalistul echipei giurgiuvene este dorit în Israel. Sunt șanse mari ca transferul să fie realizat în zilele următoare. 500.000 de euro solicită Astra pentru fotbalistul vizat de echipa la care au mai evoluat zece români.

Astra pierde unul dintre cei mai importanți jucători. Cine este fotbalistul dorit în Israel

Valentin Gheorghe, 23 de ani, a ajuns în ultimele șase luni de contract cu Astra și ar putea pleca gratis la vară, din postura de jucător liber. Tocmai de aceea, Astra încearcă să-l vândă acum. Mai ales că există interes din partea unei echipe din Israel, la care au mai evoluat până acum zece fotbaliști români. Valentin Gheorghe ar fi al 11-lea fotbalist român care ar îmbrăca tricoul celor de la Hapoel Be’er Sheva, ocupanta locului 4 în campionatul Israelui. La cvintupla campioană a Israelului au evoluat, de-a lungul timpului: Marian Bâcu, Marian Calafeteanu, Augustin Chiriță, Daniel Scânteie, Alin Minteuan, Dănuț Moisescu, Lică Movilă, Robert Niță, Augustin Chiriță și Ovidiu Hoban.

Rămâne acum de văzut dacă Astra și Hapoel Be’er Sheva se vor înțelege la suma de transfer. Astra solicită jumătate de milion de euro, însă gruparea israeliană nu e dispusă să plătească atât. Alona Barkat, proprietara clubului, negociază pentru o sumă mult mai mică, scrie GSP. Tot pe postul de mijlocaș stânga, Hapoel îl vizează și pe ghanezul Edwin Gyasi, de la Samsunspor.

În acest sezon, Valentin Gheorghe a marcat patru goluri în 15 meciuri pentru Astra. De când joacă la gruparea giurgiuveană, mijlocașul stânga și-a trecut în cont 24 de goluri și șase pase decisive, în 95 de meciuri în toate competițiile. Valentin Gheorghe a prins și o selecție la naționala de tineret a României.

Astra pierde unul dintre cei mai importanti jucatori. Valentin Gheorghe e dorit in Israel
Astra pierde unul dintre cei mai importanti jucatori. Valentin Gheorghe e dorit in Israel

Valentin Gheorghe era la un pas de a ajunge la FCSB

În toamna anului trecut, FCSB a trecut printr-o situație critică atunci când aproape toți jucătorii aveau Covid. Prezența în cupele europene l-a determinat pe Gigi Becali să aleagă soluții extreme, împrumuturi de jucători de la alte echipe. Unul dintre fotbaliștii vizați era chiar Valentin Gheorghe, alături de alți trei colegi de-ai săi de la Astra.

Vali Gheorghe, Constantin Dima, David Bruno şi Daniel Graovac trebuiau să meargă de la Astra la FCSB, sub formă de împrumut. Gigi Becali avea nevoie urgentă de jucători pentru meciul cu Slovan Liberec. Totul a picat după ce impresarii jucătorilor au cerut comisioane pentru ca aceste tranzacții să se facă. Gigi Becali a refuzat însă să plătească.

Născut la data de 14 februarie 1997, la Ploiești, Valentin Gheorghe are o cotă de piață de 900.000 de euro.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe