Atac de panică trăit de Simona Halep după eliminarea de la Roland Garros: „Nu mi s-a mai întâmplat”

Giosanu Catinca / 27.05.2022, 08:48
Atac de panică trăit de Simona Halep după eliminarea de la Roland Garros: „Nu mi s-a mai întâmplat”

Simona Halep a acuzat probleme medicale în timpul partidei cu Qinwen Zheng. Jucătoatea profesionistă de tenis a explicat că a avut un atac de panică. Acesta este motivul pentru care nu a reușit să treacă de sportiva din China.

Simona Halep, probleme la Roland Garros

Simona Halep s-a oprit în turul al doilea de la Roland Garros. Fostul lider mondial a întâmpinat probleme în setul secund cu Qinwen Zheng. Dubla campioană de Grand Slam a avut un atac de panică, astfel că nu a mai putut să controleze jocul.

De la 2-1 pentru Simona, Zheng a câștigat toate game-urile rămase din setul secund. Jucătoarea din China a profitat de situația româncei și a devennit mult mai agresivă.

În momentul în care a văzut că pierde teren, Simona Halep s-a enervat teribil. Ea a lovit racheta de zgură, iar la un moment dat chiar s-a sprijinit cu capul pe ea.

”Nu am știut cum să gestionez situația”

Zheng a deținut controlul jocului și în actul decisiv. Fiica lui Stere Halep s-a deplasat mult mai greu față de adversara ei. La un moment dat, constănțeanca a cerut intervenția cadrelor medicale, pentru că a simțit că ceva este în neregulă.

După încheierea partidei, Simona a explicat de ce a pierdut meciul cu Qinwen Zheng. Halep a declarat că a suferit un atac de panică și nu a știut cum să gestioneze situația.

Am avut un atac de panică. Nu am știut cum să gestionez situația, pentru că nu mi se întâmplă foarte des. Nu m-am mai putut concentra, nu am mai avut aceeași coordonare pe teren. Ea a profitat de acest lucru. După meci a fost destul de greu, dar mi-am revenit. M-am recuperat și trebuie să învăț ceva din acest episod. Mă bucur că acum pot zâmbi. Știam că totul va fi bine, doctorii au verificat fiecare aspect.”, a spus Halep, după jocul cu Qinwen Zheng.

Simona Halep va fi recompensată cu un cec de 84.000 de euro și 70 de puncte WTA pentru evoluția sa din.

Americanii au jignit-o pe Simona Halep

Experții americani se așteptau ca deznodământul partidei să fie cu totul altfel. Ei au declarat, zilele trecute, că jucătoarea din Constanța nu ar trebui să întâmpine probleme până în turul 3, acolo unde avea să o întâlnească pe Jelena Ostapenko.

Iga Swiatek s-ar putea întâlni în optimi cu o jucătoare care a mai câștigat la Roland Garros, Simona Halep, dar nu se știe dacă aceasta va trece de ‘Laserul din Letonia’, Jelena Ostapenko”, au transmis cei de la Tennis Now.

Jelena Ostapenko a învins-o pe Simona Halep, cu scorul de 2-6, 7-6, 6-0, în semifinalele de la Dubai.