CTP a distrus-o pe Simona Halep după eșecul lamentabil de la Roland Garros. Gazetarul nu a avut milă de sportiva din Constanța

Ștefănescu Dragoș / 26.05.2022, 23:27
CTP a distrus-o pe Simona Halep după eșecul lamentabil de la Roland Garros. Gazetarul nu a avut milă de sportiva din Constanța

Simona Haep a înfruntat-o pe Qinwen Zheng în turul 2 de la Roland Garros. În mod surprinzător, marea noastră campioană a pierdut în trei seturi, scor 6-2, 2-6, 1-6. Eliminarea neverosmilă a Simonei a fost taxată aspru de jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu, critici dure la adresa Simonei Halep. Jurnalistul a taxat jocul slab al constănțencei

Înfrîngerea lamentabilă a Simonei Halep în fața chinezoaicei Qinwen Zheng a produs nemulțumirea lui Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul a criticat-o dur pe constănțeancă, pe care nu o mai vede capabilă să se mențină nici în Top 30 WTA.

Cu tenisul pe care Simona l-a jucat nu mai poate în clipa de față nici să se apropie de Top 10. Părerea mea e că nici de Top 30 nu se poate apropia. Sportul ăsta e evoluat, s-a văzut și cu Zheng acest lucru.

Are o lovitură foarte încărcată, foarte grea, nu-mi făceam mari speranțe, mai ales că am văzut-o și pe Simona în primul tur. După ce a câștigat primul set, Halep a pierdut setul doi fără să vadă mingea. Grav este că Simona s-a speriat și ce se întâmplă în astfel de situații?

Te duci și te ascunzi unde te simți în siguranță. Ea asta a făcut, s-a retras și a așteptat greșeala adversarei, iar asta i-a mers în primul tur. E mai bine că a pierdut aici, cu Zheng, pentru că urma un meci probabil cu Ostapenko. E condamnată să piardă cu asemenea adversare, ca Zheng, Ostapenko, nu mai zic de Swiatek.

Simonei nu-i place jocul ăsta, când adversarele lovesc tare, riscă, atacă. Când Simona a ajuns departe, atunci a jucat agresiv, cu inițiativă. Nu pot să uit privirea Muguruzei în semifinale la Roland Garros, când Halep era mai agresivă decât ea.

A avut perioada aia foarte bună, dar ăla nu e jocul ei. Acum a ajuns la o uzură. Pare lipsită de forță, pare că lovește cu ciocănelul pneumatic. Îți trebuie o condiție fizică ieșită din comun, să alergi mereu, e extrem de dificil. Toți așteptam de la ea ceva deosebit, Roland Garros fiind turneul ei favorit”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi Sport.

Simona Halep, eliminată în turul 2 de la Roland Garros

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a înfruntat-o pe Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA) în turul 2 de la Roland Garros. Marea noastră campioană era favorită clară, având în vedere experiența sa net superioară.

Simona a început meciul în forță și a obținut primul break chiar în debut. Românca a dominat setul pe toată duratat sa și s-a impus cu scorul de 6-1. Nimic nu prevestea dezastrul ce avea să urmeze pentru Simona. În setul doi, Zheng a jucat mult mai bine și a dominat-o pe Simona. Chinezoaica a câștigat setul cu 6-2 și a împins meciul în decisiv. Setul trei nu a avut practic niciun istoric. Din păcate, Simona a jucat extrem de slab și a reușit să câștige un singur game. Astfel, Qinwen Zheng s-a impus cu scorul de 2-6, 6-2, 6-1 și s-a calificat în turul 3 al competiției pariziene.