Atac devastator al lui Mircea Rednic la Cosmin Contra. Antrenorul lui Dinamo îl acuză pe fostul selecționer că nu este dinamovist

Olteanu Ștefan / 14.10.2021, 16:32

În cadrul ultimei conferințe de presă, Mircea Rednic a lansat un atac devastator la adresa lui Cosmin Contra. În vârstă de 45 de ani, Contra a antrenat-o pe Dinamo în două mandate, februarie – septembrie 2017 și august – decembrie 2020. Ultimul sa aventură în Ștefan cel Mare s-a încheiat cu un scandal de proporții, iar Mircea Rednic îl acuză pe Contra de nepăsare.

Mircea Rednic, atac la adresa lui Cosmin Contra: „Nu e dinamovist!”

Deși a trecut aproape un an de când Cosmin Contra s-a despărțit de Dinamo, Mircea Rednic nu a „digerat” încă modul în care „Guriță” a plecat din Ștefan cel Mare. „Puriul” îl acuză pe Cosmin Contra de nepăsare și spune că atitudinea pe care a avut-o la ultimul mandat de la Dinamo nu este demnă pentru un fan al echipei roș-albe.
Dinamo traversa un moment extrem de dificil în acea perioadă atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere sportiv. Pablo Cortacero începuse deja să se facă dispărut de la echipă, iar salariile jucătorilor nu mai erau plătite.

Contra nu e dinamovist, la cum s-a comportat. Nu poți să spui că e dinamovist, un antrenor care acceptă jucători cu acele salarii.
Tu îți ceri banii… Toți muncim, dar, dacă tu chiar iubești un club, faci și tu sacrificii. Cum să fie nevinovat? Și „Salvatorul” e nevinovat, și „Iuda” e nevinovat, toată lumea e nevinovată. Numai Rednic e vinovat.
În România deranjezi dacă îți spui părerea. Mai ales la mine, abia se așteaptă o declarație pe care o fac și apar tot felul de comentarii. Preocuparea mea principală e să reușim să ne salvăm și la anul să intrăm în play-off”, a spus Mircea Rednic, la ultima conferință de presă.

Vești proaste pentru Dinamo înainte de meciul cu Rapid. Giuleștenii îl pot folosi în derby.

Dinamo i-a plătit 40.000 de euro lui Cosmin Contra pentru a-l convinge să renunțe la litigiu

Doar 11 meciuri a rezistat Cosmin Contra pe banca lui Dinamo în 2020. El a fost convins să se alăture proiectului măreț pe care l-au prezentat spaniolii, în frunte cu Pablo Cortacero, însă ulterior totul s-a transformat într-un coșmar.
Mai mulți jucători au fost ademeniți în Ștefan cel Mare cu salarii uriașe, după care nu au mai fost plătiți. Inclusiv Cosmin Contra a rămas neplătit, iar la începutul lunii decembrie a plecat de la Dinamo.
Cu mai multe salarii restante, Cosmin Contra a cerut atunci 80.000 de euro pentru a renunșa la litigiul cu Dinamo. În cele din urmă, antrenorul s-a înțeles cu DDB și a primit doar jumătate din sumă, adică 40.000 de euro.

Plec cu sentimentul că puteam să fac mai mult pe temă sportivă, dar asta e… Nu mă întrebați pe mine de jucători. Cei de la club n-au mai dat niciun semn. Nu e treaba mea, e treaba celor care conduc clubul în momentul de față.

Fiecare persoană are o limită, a mea a ajuns deja peste limită. Am plecat în fotbalul mare de la Dinamo, acum trei ani am fost aproape să câștig campionatul, e un club care merita acest efort. Suporterii trebuie să înțeleagă că sănătatea e mai presus de orice, îmi pare rău că n-am putut să fac mai mult. Nu mai revin în România!”, spunea Contra la finalul anului trecut.