Atac devastator la adresa Irinei Begu după episodul nefericit de la Roland Garros: „Au mai lăsat-o să joace”

Octavian Vasilescu / 26.05.2022, 20:48
Atac devastator la adresa Irinei Begu după episodul nefericit de la Roland Garros: „Au mai lăsat-o să joace”

Jucătoarea Irina Begu (31 de ani, locul 63 WTA) a fost criticată dur pentru momentul controversat de la Roland Garros 2022.

Românca a lovit din greșeală un copil aflat în tribună la meciul cu Ekaterina Alexandrova (27 de ani, locul 31 WTA), din turul secund. Românca s-a impus în mod dramatic, scor 6-7 (3), 6-3, 6-4, iar acum va evolua în turul al treilea la Paris.

Înainte de al treilea game din setul decisiv, Begu a dat cu racheta de pământ, iar aceasta a ricoșat în mod nefericit în direcția unui copil. Cel mic nu a pățit nimic, iar jocul s-a reluat după câteva minute.

Arbitrul de scaun nu a considerat că meciul ar trebui oprit definitiv, deoarece Begu nu și-a dorit deloc să provoace acest incident.

Irina Begu, criticată după episodul controversat de la Roland Garros

Redactorul-șef al publicației Punto de Break, Jose Moron, a reacționat dur după acest moment controversat. Moron nu a iertat-o pe Begu:

Rușinos ceea ce s-a întâmpat astăzi la Roland Garros! Begu s-a supărat și a aruncat cu racheta, care a căzut în public și a lovit un copil. Acesta, de frică, a izbucnit în plâns. Au lăsat-o să joace în continuare. Nu am mai văzut așa ceva în 2022!”, a scris Jose Moron, pe Twitter, conform ProSport.

Ce a făcut Irina Begu la finalul meciului

La finalul meciului cu Ekaterina Alexandrova, Irina Begu s-a dus direct la copilul ghinionist. Românca l-a luat în brațe și a făcut o poză cu acesta. Părinții micuțului au asigurat-o că totul este în regulă, copilul nu a pățit nimic.

Irina Begu a fost aplaudată la scenă deschisă pentru acest gest frumos pe care l-a făcut la finalul meciului.


În turul al treilea de la Roland Garros, Irina Begu se va duela cu Leolia Jeanjean (26 de ani, locul 227 WTA). Aceasta a produs o mare surpriză în turul secund și a învins-o pe Karolina Pliskova (30 de ani, locul 8 WTA), scor 6-2, 6-2.