Panică la Roland Garros în timpul meciului câștigat de Irina Begu. Românca putea fi descalificată din cauza unui gest necontrolat

Ștefănescu Dragoș / 26.05.2022, 16:53
Panică la Roland Garros în timpul meciului câștigat de Irina Begu. Românca putea fi descalificată din cauza unui gest necontrolat

Irina Begu a învins-o pe Ekaterina Alexandrova în turul 2 de la Roland Garros. Românca s-a impus după un nou meci maraton și s-a calificat în runda următoare a turneului parizian. Meciul a fost însă marcat de un incident uluitor în urma căruia Irina putea fi descalificată.

Irina Begu, la un pas de descalificare în meciul cu Ekaterina Alexandrova

Irina Begu (63 WTA) a înfruntat-o pe Ekaterina Alexandrova (31 WTA) în turul 2 de la Roland Garros. În runda inaugurală, românca s-a duelat cu Jasmine Paolini (55 WTA), în fața căreia a reușit o revenire spectaculoasă și s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 6-1, 7-6 (5). Irina Begu și Ekaterina Alexandrova s-au mai înfruntat de trei ori în circuitul WTA, românca conducând cu 3-0.

Meciul dintre Irina Begu și Ekaterina Alexandrova a fost un adevărat maraton ce a durat două ore și 38 de minute. Românca s-a impus spectaculos, scor 6-7(3), 6-3, 6-4. Astfel, Irina și-a asigurat calificarea în runda a treia a turneului parizian.

Meciul a fost marcat de un incident uluitor în urma căruia Irina putea fi descalificată. La scorul de 7-6, 3-6, 2-0 pentru Alexandrova, Irina Begu a aruncat racheta în pământ în timp ce se îndrepta spre banca de odihnă. Racheta a ricoșat însă și a lovit un copil aflat în tribune. Imediat arbitrul a întrerupt partida și a fost chemat pe teren supervizorul. După cinci minute, Irina Begu a primit doar un avertisment spre nemulțumirea adversarei. Partida s-a reluat și Irina a revenit spectaculos, adjudecându-și victoria.

Pentru calificarea în turul 3 de la Roland Garros, Irina Begu va primi 126.000 de euro și 130 de puncte WTA.

Cuvinte de admirație pentru Simona Halep din partea unui fost mare tenismen

Simona Halep a învins-o pe Nastasja Schunk în primul tur de la Roland Garros. Meciul a fost extrem de dificil pentru româncă, care a revenit spectaculos după un set doi extrem de slab. Victoria Simonei a fost analizată și de fostul mare tenismen Tim Henmann. Britanicul s-a declarat un admirator al marii noastre campioane, mai ales pentru spiritul ei de luptă.

Iubesc spiritul Simonei Halep, este un competitor feroce. A avut probleme în primul tur, nu a jucat la nivelul obișnuit, dar a arătat în setul decisiv că este o luptătoare. A revenit în meci și nu i-a dat adversarei nicio șansă. Asta fac jucătoarele mari: și când nu joacă cel mai bun tenis al lor, găsesc o cale să câștige”, a declarat TimHenmann la Eurosport.