Atac fără precedent. Un jurnalist român afirmă că Simona Halep e posibil să se fi dopat de mai multe ori: „Se ia pe cale injectabilă”

Alex Cazacu 29.05.2023, 12:36

Cu siguranță, toți fanii Simonei Halep o susțin pe campioană. Ba chiar a fost lansată și o petiție în acest sens. Cu toate acestea, sunt și oameni care nu cred în inocența sportivei noastre, iar printre aceștia se numără și un jurnalist român cunoscut. Acesta afirmă că este posibil ca Halep să se mai fi dopat și înainte.

Un jurnalist român susține că Simona Halep e posibil să se fi dopat de mai multe ori

Jurnalistul Andrei Nourescu, fost manager de comunicare al Gabrielei Ruse, s-a arătat revoltat pentru faptul că toți o apără pe Halep, în timp ce alți sportivi cunoscuți nu au avut parte de aceeași susținere. Mai exact, ziaristul spune că sportivi precum Lucian Bute sau Loredana Toma au fost puși la zid de opinia publică.

„Nu înțeleg de ce într-un caz de dopaj cum e al Simonei Halep, toată lumea o apără până în pânzele albe și nu concepe nici măcar 1% ca totuși să se fi dopat, deși analizele asta spun! În schimb, la un Lucian Bute sau la Loredana Toma… N-am auzit pe nimeni să o apere pe Loredana Toma așa! Toată lumea e convinsă că Simona n-ar face așa ceva. Dar Lucian Bute de ce ar face, de exemplu?

Eu sunt un om foarte pragmatic și oricât de dragă mi-ar fi Simona Halep, fără să nu-i recunosc performanțele uriașe la care a ajuns, până una-alta, eșantionul ei de urină asta spune, că organismul ei conținea roxadustat!”, a precizat Nourescu, la podcastul Geaninei Iacob.

Andrei Nourescu: „Se ia pe cale injectabilă”

În cadrul aceluiași podcast, Nourescu a fost întrebat dacă există posibilitatea ca Simona Halep să se mai fi dopat și înainte de testul pozitiv de la US Open. Ei bine, răspunsul jurnalistului a fost unul cu totul și cu totul neașteptat. Jurnalistul susține că „este foarte posibil” și chiar a explicat de ce afirmă acest lucru.

„Care substanță, oricât ar încerca alții să ne spună fel și fel de povești, nu se găsește nici în cafea, nici în mușchi de vită, nici în papanași! Nici nu ți-o putea turna cineva ca un praf. Este o substanță din cea mai gravă categorie de dopaj. Se ia pe cale injectabilă, nu ajunge întâmplător în organism. Aaa, că ai luat alte substanțe care conțineau aia, le-ai luat”

Este foarte posibil (să se mai fi dopat)! Pentru că această categorie de substanță dispare din organism la un anumit timp! Poate fi o lună, două, trei. Așa cum sunt specialiști anti-doping care îi vânează pe cei care se dopează, la fel sunt alți specialiști care sunt cu un pas în față, mai avansați, care la asta se pricep”, a adăugat jurnalistul.

Urmăriți Playsport.ro și pe