Cum și-a dat Emma Răducanu afară antrenorul alături de care a câștigat US Open

Bogdan Solomon 18.05.2023, 00:07
Cum și-a dat Emma Răducanu afară antrenorul alături de care a câștigat US Open

Au ieșit la iveală mai multe detalii cu privire la decizia Emmei Răducanu de a-și concedia antrenorul sub comanda căruia a reușit să cucerească trofeul de la US Open. Acesta a venit cu dezvăluiri după aproape doi ani.

Cum și-a concediat Emma Răducanu antrenorul cu care a reușit să câștige US Open

În vara lui 2021, pe când avea doar 18 ani, britanica de origine română uimea lumea tenisului cu evoluțiile avute pe hardul de la Flushing Meadows. A fost un adevărat tur de forță, început în calificări și încheiat cu adjudecarea primului titlul de Grand Slam al carierei.

Pe cât de impresionantă victoria, pe atât de surprinzătoare decizia de a renunța la colaborarea cu antrenorul din acea perioadă, Andrew Richardson, care o mai pregătise și în copilărie. S-au făcut o mulțime de speculații pe marginea acestui episod, însă niciuna dintre părți nu a dorit să risipească misterul. Până acum.

Convins de jurnaliștii de la Daily Mail, tehnicianul a explicat cum s-a produs, de fapt, ruptura. Cei doi bătuseră palma pentru o perioadă de probă care să cuprindă și turneul de la US Open, ar fi trebuit inițial să continue colaborarea, pe fondul rezultatelor excelente, dar jucătoarea i-a transmis brusc, prin intermediul agentului, că va merge pe alt drum.

„Am primit un apel scurt. Acesta a fost sfârșitul”

„Adevărul este că noi am avut un contract de probă de nouă săptămâni. Atât eu, cât și Emma am considerat că este o idee bună pentru a vedea cum ne vom înțelege, iar acesta a durat până la finalul US Open, oprindu-se imediat după aceea. A fost o perioadă de timp după aceea în care am fost dornic să renegociez contractul, să ne întâlnim pentru a continua colaborarea.

Am vrut să mergem pe același drum, aveam un plan pe care voiam să-l pun în aplicare pentru Emma. La zece zile sau două săptămâni după US Open, nu mai aveam contract. Eram în proces de renegociere și apoi am primit un apel scurt de la agentul ei, care mi-a spus la telefon că vor merge într-o altă direcție, iar acesta a fost sfârșitul”, a declarat Andrew Richardson.

De când a pus punct acestei colaborări, Emma Răducanu s-a stins încet, dar sigur, la această situație contribuind din plin și accidentările repetate pe care le-a suferit. Chiar deunăzi a suferit cea de-a treia intervenție chirurgicală, care o va împiedica să evolueze la Roland Garros și Wimbledon. În iulie 2022 era a 10-a în ierahia mondială, iar acum ocupă neverosimilul loc 103.

Urmăriți Playsport.ro și pe